Sült lazac barackos édesköménnyel
2023-12-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-40 dkg édeskömény

-20 dkg barackbefőtt

-2 ek. vaj

-3 dl tejszín

-60 dkg lazacfilé

-3 ek. olaj

Elkészítés:

Az édesköményt megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és sós, forró vízben 3 percen át főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. Közben a barackokat lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk.

A vajat felforrósítjuk, beletesszük az édesköményt, kevés főzővizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és pároljuk még 5-6 percet. Amikor kellően puha, de még roppanós, rátesszük a barackot, és ráöntjük a tejszínt. Felforraljuk, és félrehúzzuk.

A halszeleteket leöblítjük, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajat felforrósítjuk, és kíméletesen megsütjük benne a hal mindkét oldalát. Vigyázat, nem szabad, hogy kiszáradjon, a belsejének jó szaftosnak kell lennie, ehhez elegendő kb. 5 perc!

Az édesköményt tányérra tesszük, rá fektetjük a halat, és végül meglocsoljuk a tejszínes mártással.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 40 perc múlva

1 adag: 534 kcal