Sült lazac barackos édesköménnyel
Hozzávalók 4 személyre:
-40 dkg édeskömény
-20 dkg barackbefőtt
-2 ek. vaj
-3 dl tejszín
-60 dkg lazacfilé
-3 ek. olaj
Elkészítés:
Az édesköményt megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és sós, forró vízben 3 percen át főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. Közben a barackokat lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk.
A vajat felforrósítjuk, beletesszük az édesköményt, kevés főzővizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és pároljuk még 5-6 percet. Amikor kellően puha, de még roppanós, rátesszük a barackot, és ráöntjük a tejszínt. Felforraljuk, és félrehúzzuk.
A halszeleteket leöblítjük, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajat felforrósítjuk, és kíméletesen megsütjük benne a hal mindkét oldalát. Vigyázat, nem szabad, hogy kiszáradjon, a belsejének jó szaftosnak kell lennie, ehhez elegendő kb. 5 perc!
Az édesköményt tányérra tesszük, rá fektetjük a halat, és végül meglocsoljuk a tejszínes mártással.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 534 kcal