Sült alma mascarponés töltelékkel
Hozzávalók:
-140 g krémsajt vagy mascarpone
-20 g szárított összevágott diókeverék
-20 g aszalt áfonya
-1 evőkanál méz
(kóstolás után, ha szükséges még további méz)
-2-3 alma (az alma nagyságától függ, hogy 2 vagy 3 almához elegendő-e majd a töltelék
kevés őrölt fahéj)
Elkészítés:
A krémsajtot vagy jelen esetben mascarponét egy tálba mérem, hozzáadom az apróra vágott diókeveréket, az aszalt áfonyát, a mézet és összekeverem.
2 nagyobb vagy 3 kisebb almát megmosok, a magházát kivágom, a gyümölcs belsejét késsel tovább mélyítem, szélesítem. Kevés őrölt fahéjjal megszórom.
Beleteszem a tölteléket, és az air fryer rácsán 180 fokon 12-15 perc alatt megsütöm.
Tálaláskor mézzel vagy juharsziruppal locsolom meg.
Melegen és hidegen is nagyon finom. Ha van idő kivárni, amíg teljesen kihűl, akkor a töltelék nem folyik ki, és szépen szeletelhető az almával együtt.
