Sült alma mascarponés töltelékkel
2025-11-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-140 g krémsajt vagy mascarpone

-20 g szárított összevágott diókeverék

-20 g aszalt áfonya

-1 evőkanál méz

(kóstolás után, ha szükséges még további méz)

-2-3 alma (az alma nagyságától függ, hogy 2 vagy 3 almához elegendő-e majd a töltelék

kevés őrölt fahéj)

Elkészítés:

A krémsajtot vagy jelen esetben mascarponét egy tálba mérem, hozzáadom az apróra vágott diókeveréket, az aszalt áfonyát, a mézet és összekeverem.

2 nagyobb vagy 3 kisebb almát megmosok, a magházát kivágom, a gyümölcs belsejét késsel tovább mélyítem, szélesítem. Kevés őrölt fahéjjal megszórom.

Beleteszem a tölteléket, és az air fryer rácsán 180 fokon 12-15 perc alatt megsütöm.

Tálaláskor mézzel vagy juharsziruppal locsolom meg.

Melegen és hidegen is nagyon finom. Ha van idő kivárni, amíg teljesen kihűl, akkor a töltelék nem folyik ki, és szépen szeletelhető az almával együtt.