Spárgás-lazacos quiche
2024-06-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-50 dkg spárga

-20 dkg füstölt lazac

-1 db konyhakész levelestészta (25 dkg)

-3 tojás

-2 dl tejszín

-1 csipet reszelt szerecsendió

-10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A spárgákat megtisztítjuk, kevés sós vízben, vagy gőzpárolóban megpároljuk, kettő kivételével felvágjuk. A füstölt lazacot apró csíkokra szeljük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kerek piteformába nyomkodjuk, sütőpapírt terítünk rá, nehezéknek rizst vagy szárazbabot szórunk rá, és elősütjük 10 percig.

A tojást felverjük a tejszínnel, szerecsendiót reszelünk bele, sózzuk, borsozzuk.

A tésztára tesszük a feldarabolt sonkát, a spárgát, rálocsoljuk a tejszínt, és megszórjuk reszelt sajttal. Végül a két egészben hagyott spárgát keresztben a tetejére tesszük. Kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva