Spárgás-lazacos quiche
Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg spárga
-20 dkg füstölt lazac
-1 db konyhakész levelestészta (25 dkg)
-3 tojás
-2 dl tejszín
-1 csipet reszelt szerecsendió
-10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A spárgákat megtisztítjuk, kevés sós vízben, vagy gőzpárolóban megpároljuk, kettő kivételével felvágjuk. A füstölt lazacot apró csíkokra szeljük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kerek piteformába nyomkodjuk, sütőpapírt terítünk rá, nehezéknek rizst vagy szárazbabot szórunk rá, és elősütjük 10 percig.
A tojást felverjük a tejszínnel, szerecsendiót reszelünk bele, sózzuk, borsozzuk.
A tésztára tesszük a feldarabolt sonkát, a spárgát, rálocsoljuk a tejszínt, és megszórjuk reszelt sajttal. Végül a két egészben hagyott spárgát keresztben a tetejére tesszük. Kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva