Sonkával göngyölt pulykamell recept
Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg pulykamellfilé
-4 gerezd fokhagyma
-8 kisebb szelet főtt sonka
-4 ek. olívaolaj
A körethez:
-12 tojás
-1 kis fej vöröshagyma
-1 ek. mustár
-1 ek. finomra vágott friss kapor
Elkészítés:
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A húst 2 kisebb lapra vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, majd befedjük a sonkával, szorosan felcsavarjuk, hústűvel összetűzzük, és olajozott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, hogy ne száradjon ki. Még szaftosabb lesz, ha a tekercseket sütés előtt baconba is becsavarjuk.
Közben a körethez a tojást keményre főzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A főtt tojásokat meghámozzuk, keverőtálban villával összetörjük, a hagymával, sóval, borssal, a mustárral, a kaporral ízesítjük, és jól összekeverjük.
Tálaláskor a mustáros tojásvagdalékot tányérra szedjük, vagy formázzuk és mellé vagy ráfektetjük a felkarikázott húst. Ízlés szerint megszórhatjuk friss kaporral.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 510 kcal