Sonkába tekert körte: finomság 20 perc alatt
Ami az olaszoknak a sárgadinnye sonkával, az nekünk lehet a körte sonkában! Ez egy igazi őszi saláta, amit 20 perc alatt elkészíthetünk.Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag szárzeller
5 dkg mandulaforgács
4 kemény húsú körte
16 szelet sonka
fél citrom leve
2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
1. Az szárzellert megtisztítjuk, ferde szeletekre vágjuk, sós, forró vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk, jeges vízbe szedjük, lehűtjük, majd lecsepegtetjük.
2. A mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, majd tányérra borítjuk.
3. A körtéket négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, a körtegerezdeket sonkába tekerjük, és a forró teflon serpenyőben körös-körül szép pirosra sütjük. Forró serpenyőben, gyorsan süssük, hogy a körte ne szottyadjon meg.
4. Az angolzellert összekeverjük a citromlével és kevés olajjal, meghintjük a pirított mandulával, és a sonkás körtével kínáljuk.
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 210 kcal
Forrás: Blikk