Sertésborda cseresznyeszósszal
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-4 szelet csont nélküli sertésborda
-2 ek. Dijoni mustár
-2 ek. mustár
-2 ek. méz
-2 ek. olívaolaj
A cseresznyeszószhoz:
-2 ek. vaj
-1 fej hagyma
-15 dkg magozott cseresznye
-1 dl vörösbor
-2 ek. mustár
-1 ek. méz
-1 kis ág rozmaring
A körethez:
-25 dkg kuszkusz
-2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A mustárt, a mézet és az olívaolajat összekeverjük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és megkenjük a mézes szósszal mindkét oldalukat, 1 órára félretesszük
A szószhoz a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és 1 ek. vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cseresznyét, a bort, a mézet, a mustárt, a rozmaringot. Felforraljuk, majd lassú tűzön, kb fél óra alatt sűrűre főzzük. Belekeverjük a maradék vajat, sózzuk, borsozzuk.
A körethez a kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró vízbe áztatjuk, sózzuk és lefedve állni hagyjuk 15 percig. Amikor megszívta magát vízzel, az olívaolajjal elkeverjük.
A húst grillen megsütjük. Sütés közben a maradék szósszal kenegetjük. A kuszkusszal együtt tálaljuk, rákanalazva a cseresznyeszószt.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva