Sertésborda cseresznyeszósszal
2023-07-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-4 szelet csont nélküli sertésborda

-2 ek. Dijoni mustár

-2 ek. mustár

-2 ek. méz

-2 ek. olívaolaj

A cseresznyeszószhoz:

-2 ek. vaj

-1 fej hagyma

-15 dkg magozott cseresznye

-1 dl vörösbor

-2 ek. mustár

-1 ek. méz

-1 kis ág rozmaring

A körethez:

-25 dkg kuszkusz

-2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A mustárt, a mézet és az olívaolajat összekeverjük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és megkenjük a mézes szósszal mindkét oldalukat, 1 órára félretesszük

A szószhoz a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és 1 ek. vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cseresznyét, a bort, a mézet, a mustárt, a rozmaringot. Felforraljuk, majd lassú tűzön, kb fél óra alatt sűrűre főzzük. Belekeverjük a maradék vajat, sózzuk, borsozzuk.

A körethez a kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró vízbe áztatjuk, sózzuk és lefedve állni hagyjuk 15 percig. Amikor megszívta magát vízzel, az olívaolajjal elkeverjük.

A húst grillen megsütjük. Sütés közben a maradék szósszal kenegetjük. A kuszkusszal együtt tálaljuk, rákanalazva a cseresznyeszószt.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva