Serpenyős kolbászos gomba
Hozzávalók 4 személyre:
-30 dkg csiperkegomba
-20 dkg koktélparadicsom
-20 dkg szárazkolbász
-1 ek. olaj
-1 fej vöröshagyma
-1 kis csokor petrezselyem
A tálaláshoz:
-1 ek. finomra vágott petrezselyem
-1,5 dl tejföl
-rozskenyér
Elkészítés:
A gombát és a paradicsomot megtisztítjuk, szeleteljük, illetve félbevágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk.
Nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, a gombát és a hagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kolbászt és további 5 percig pirítjuk.
A paradicsomszeleteket is a serpenyőbe tesszük, óvatosabban összekeverjük, hogy a paradicsomdarabok ne törjenek össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. A tejföllel és rozskenyérrel frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: azonnal
