Serpenyős kolbászos gomba
2025-12-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-30 dkg csiperkegomba

-20 dkg koktélparadicsom

-20 dkg szárazkolbász

-1 ek. olaj

-1 fej vöröshagyma

-1 kis csokor petrezselyem

A tálaláshoz:

-1 ek. finomra vágott petrezselyem

-1,5 dl tejföl

-rozskenyér

Elkészítés:

A gombát és a paradicsomot megtisztítjuk, szeleteljük, illetve félbevágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk.

Nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, a gombát és a hagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kolbászt és további 5 percig pirítjuk.

A paradicsomszeleteket is a serpenyőbe tesszük, óvatosabban összekeverjük, hogy a paradicsomdarabok ne törjenek össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. A tejföllel és rozskenyérrel frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: azonnal