Schobert Norbit átadja a stafétabotot
2023-09-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Schobert Norbi többször vívott már élet-halál harcot, de mindig ő győzött. A fitneszguru 11 évvel a visszavonulása után újult erővel járja az országot, ám szigorú feltételei vannak a visszatérésének.

Az aerobikedzőt 2012-ben veleszületett szívbillentyű-rendellenesség miatt műtötték, ám komplikáció adódott. Alig néhány százalék esélye volt a túlélésre, így a felépülését igazi csodaként kezelték. Norbi ezután döntötte el, hogy visszavonul és üzletemberként folytatja a karrierjét. Néhány nyugodt évvel később, 2021-ben egy ország aggódott a fitneszguruért, amikor kiderült, hogy sztrókon esett át, majd alighogy felépült, újra át kellett élnie neki és családjának a szörnyűséget. Ám Norbi egy szívműtéttel és két sztrókkal a háta mögött ismét színpadon áll, ami sokakat aggodalommal tölt el. Az edző azonban nyugodt, mint mondja, jól érzi magát és állandó kontroll mellett tornázik.

– Volt egy nagyon komoly kivizsgálásom, ahol semmilyen kórós elváltozást nem láttak.

Az agyamban van egy fekete folt a sztrók miatt, ami ott is marad majd. Oda kell figyelnem, vérhígítót szedek. Szerintem nem tragédia, ha 53 évesen az embernek napi egy szem gyógyszert kell szednie

– árulta el Norbi, kiemelve, rengeteg előnye van számára a rendszeres mozgásnak.

Korábban ugyanis a jobb oldala nehezebben mozgott, továbbá nehézkesebben is beszélt, ám ezeknek a tüneteknek mostanra nyomuk sincs.

– Az orvosaim azt mondták, 130-as átlagpulzussal bármennyit edzhetek. Van a kezemen egy pulzusmérő, ami össze van kötve a telefonommal. Jelzi, amikor túlterhelési zónában vagyok, ilyenkor lemegyek a közönség közé segíteni, tapsoltatom őket. Nem kell tiszteletből végigtornáznom az órákat és állat módjára széthajtanom magam – fogalmazott az idősebb Schobert.

Az élete is lehet a tét

Norbi fél évvel ezelőtt bokszedzésekkel kezdte formába hozni magát, ugyanis nagy tervei voltak, amelyeket azonban az egészsége érdekében el kellett engednie.

– Fél éve bokszolok, elég keményen, de a versenyzés nem célom. Felkértek a Sztárboxba, és fel is készültem, de a sportorvos javaslatára végül nem én lépek szorítóba, hanem a fiam, Norbika. Azt mondta a doktor, egyetlen ütés is végzetes lehet, egy nagy ütés a fejemre vagy a szívem környékére… Átszakad a szívbillentyűm és ott halok meg – sóhajtott a fitneszguru, aki ma már sokkal tudatosabban, megfontoltabban sportol.

– 39 éve foglalkozom fogyókúrával, 30 éve vagyok aerobikedző. Kérdeztem magamtól, 30 év után mit találjak ki, mi legyek? A legjobb, ha visszatérek a gyökereimhez, csak módosítom az irányelveket. Nem akarok senkinek a torkán termékeket lenyomni, továbbra is az a célom, hogy átadjam a mozgás örömét – magyarázta Norbi, aki ingyenes edzéseket tart.