Sajtos-sonkás körte
Hozzávalók 4 személyre
-4 körte
-20 dkg sonka
-4 tojás
-2 dl tejszín
-1 ek. olívaolaj a tálhoz
-1 késhegynyi reszelt szerecsendió
-20 dkg márványsajt vagy más kéksajt
Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk. A sonkát felkockázzuk. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy hőálló tálat kiolajozunk. A tálba fektetjük a körtedarabokat, ízlés szerint megszórjuk őrölt fehér borssal, szerecsendióval. Rászórjuk a sonkát, meglocsoljuk a tojásos tejszínnel, és rámorzsoljuk a kéksajtot. A sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Friss kevert salátával tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva