Sajtos-sonkás körte
2025-04-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-4 körte

-20 dkg sonka

-4 tojás

-2 dl tejszín

-1 ek. olívaolaj a tálhoz

-1 késhegynyi reszelt szerecsendió

-20 dkg márványsajt vagy más kéksajt

Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk. A sonkát felkockázzuk. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy hőálló tálat kiolajozunk. A tálba fektetjük a körtedarabokat, ízlés szerint megszórjuk őrölt fehér borssal, szerecsendióval. Rászórjuk a sonkát, meglocsoljuk a tojásos tejszínnel, és rámorzsoljuk a kéksajtot. A sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Friss kevert salátával tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva