Sajtkrémes zöldségleves pirított kiflivel
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
-3 szál sárgarépa
-2 szál fehérrépa
-1 kis fej vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-3 szál zöldhagyma
-1 cukkini
-30 dkg brokkoli
-20 dkg zöldborsó
-1 tojás
-2 dl tejföl
-20 dkg natúr krémsajt
A levesbetéthez:
-3 szikkadt kifli
-2 ek. olívaolaj
-2 gerezd fokhagyma
-1/2 csokor felaprított petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat feldaraboljuk, a hagymát félbe-, a zöldhagymát és a cukkinit karikákra vágjuk. A brokkolit kis rózsákra szedjük. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
A zöldségeket kb. 1,2 liter vízben feltesszük főni. 15 perc főzés után hozzáadjuk a cukkinit, a zöldborsót, a brokkolit, és még kb. 7 percig főzzük, majd beleszórjuk a felkarikázott zöldhagymát is, sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, hozzácsurgatjuk a felvert tojást, és egyneművé kikeverjük. Hozzáadunk a forró levesből fokozatosan egy keveset, majd az egészet a levesbe öntjük, és 2 perc alatt összefőzzük.
A kifliket felkarikázzuk. A sütőlemezre rakosgatjuk, meglocsoljuk az olaj, a zúzott fokhagyma és őrölt bors keverékével. A sütőben 5 perc alatt ropogósra sütjük, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A levessel frissen tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva