Sajtkrémes zöldségleves pirított kiflivel
2025-06-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-3 szál sárgarépa

-2 szál fehérrépa

-1 kis fej vöröshagyma

-1 gerezd fokhagyma

-3 szál zöldhagyma

-1 cukkini

-30 dkg brokkoli

-20 dkg zöldborsó

-1 tojás

-2 dl tejföl

-20 dkg natúr krémsajt

A levesbetéthez:

-3 szikkadt kifli

-2 ek. olívaolaj

-2 gerezd fokhagyma

-1/2 csokor felaprított petrezselyem

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat feldaraboljuk, a hagymát félbe-, a zöldhagymát és a cukkinit karikákra vágjuk. A brokkolit kis rózsákra szedjük. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.

A zöldségeket kb. 1,2 liter vízben feltesszük főni. 15 perc főzés után hozzáadjuk a cukkinit, a zöldborsót, a brokkolit, és még kb. 7 percig főzzük, majd beleszórjuk a felkarikázott zöldhagymát is, sózzuk, borsozzuk.

A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, hozzácsurgatjuk a felvert tojást, és egyneművé kikeverjük. Hozzáadunk a forró levesből fokozatosan egy keveset, majd az egészet a levesbe öntjük, és 2 perc alatt összefőzzük.

A kifliket felkarikázzuk. A sütőlemezre rakosgatjuk, meglocsoljuk az olaj, a zúzott fokhagyma és őrölt bors keverékével. A sütőben 5 perc alatt ropogósra sütjük, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A levessel frissen tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 40 perc múlva