Ropis keksz
2025-03-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 30 darabhoz

-25 dkg vaj

-22 dkg barna cukor

-10 dkg cukor

-1 tk. só

-2 tojás

-25 dkg liszt

-1 tk. sütőpor

-20 dkg sós perec

-3 ek. csokiforgács

-20 dkg vajkaramella

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A vajat és a cukrokat magas fokozaton habosra verjük a robotgéppel. Hozzáadjuk a sót és a tojásokat. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sós perecek felét (nem baj, ha összetördeljük), a csokidarabokat és a vajkaramellát, összedolgozzuk a vajas keverékkel.

Evőkanálnyi darabokat szaggatunk a tésztából, amiket gombóccá gyúrunk, majd a sütőpapírra teszünk. Mindegyik gombócot kicsit lelapítjuk, majd egy-egy egész perecet nyomunk a közepébe. Csipetnyi sóval is megszórjuk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Hetekig eláll fémdobozban.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva