Ropis keksz
Hozzávalók 30 darabhoz
-25 dkg vaj
-22 dkg barna cukor
-10 dkg cukor
-1 tk. só
-2 tojás
-25 dkg liszt
-1 tk. sütőpor
-20 dkg sós perec
-3 ek. csokiforgács
-20 dkg vajkaramella
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajat és a cukrokat magas fokozaton habosra verjük a robotgéppel. Hozzáadjuk a sót és a tojásokat. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sós perecek felét (nem baj, ha összetördeljük), a csokidarabokat és a vajkaramellát, összedolgozzuk a vajas keverékkel.
Evőkanálnyi darabokat szaggatunk a tésztából, amiket gombóccá gyúrunk, majd a sütőpapírra teszünk. Mindegyik gombócot kicsit lelapítjuk, majd egy-egy egész perecet nyomunk a közepébe. Csipetnyi sóval is megszórjuk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Hetekig eláll fémdobozban.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva