Ratatouille-leves
2024-07-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-1 fej hagyma

-2 gerezd fokhagyma

-1 padlizsán

-2 cukkini

-1 piros húsú paprika

-1 kis csokor bazsalikom

-1 ek. olívaolaj

-1 mk. szárított oregano

-1 hámozott, darabolt paradicsomkonzerv (400 g)

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk. A padlizsánt, cukkinit, a paprikát megmossuk, és húsukat 1 cm-es kockákra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, néhány levelet félreteszünk, a többit a szárával együtt felaprítjuk.

Az olajon a hagymákat puhára dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, az oreganóval és a felaprított bazsalikommal fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, pár percig pirítjuk, majd a paradicsomot is belekeverjük (a levével együtt).

Felöntjük 1 l vízzel vagy húslevessel, felforraljuk, majd kis lángon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva