Ratatouille-leves
Hozzávalók 4 személyre
-1 fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 padlizsán
-2 cukkini
-1 piros húsú paprika
-1 kis csokor bazsalikom
-1 ek. olívaolaj
-1 mk. szárított oregano
-1 hámozott, darabolt paradicsomkonzerv (400 g)
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk. A padlizsánt, cukkinit, a paprikát megmossuk, és húsukat 1 cm-es kockákra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, néhány levelet félreteszünk, a többit a szárával együtt felaprítjuk.
Az olajon a hagymákat puhára dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, az oreganóval és a felaprított bazsalikommal fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, pár percig pirítjuk, majd a paradicsomot is belekeverjük (a levével együtt).
Felöntjük 1 l vízzel vagy húslevessel, felforraljuk, majd kis lángon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva