Randizol vagy udvarolsz? Van különbség a kettő között!
2022-01-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az udvarlás olyan, mint egy finom vacsora elkészítése. Órákig főzöl és készülődsz, hogy végül minden tökéletes legyen. Nem lehet összecsapni, és nem elég rá két perc.

Az udvarlás egyáltalán nem hasonlítható össze a mai modern randizással, hiszen ez egy sokkal konzervatívabb, megfontoltabb formája az ismerkedésnek és az egymás iránt kialakuló elköteleződésnek.

De hogyan csináld ezt jól, a maga klasszikus formájában?

A legfőbb különbség randizás és udvarlás között

Ha valakivel randizol, még korántsem biztos, hogy egy életre szóló kapcsolatot szeretnél kialakítani vele. Gyakran csak pusztán szórakozásból megyünk el egy-egy találkára, hogy egy vagy néhány estére jól érezzük magunkat egy számunkra szimpatikus partner társaságában. Az udvarlás ezzel szemben sokkal komolyabb és elkötelezettebb módja a párválasztásnak. Amikor egy laza flört helyett hagyományos formában udvarolsz egy lánynak, azzal egyúttal a szándékod komolyságát is kifejezed számára. Az udvarlás végső célja tehát az egy életre szóló elköteleződés, akár házasság.

Igazán készen állsz rá?

Mielőtt bármit is tennél, nem árt tisztáznod magadban, hogy mi is a célod. Ha még véletlenül sem szeretnél elköteleződni, akkor az udvarlást felejtsd el, legalábbis egy időre. Amennyiben viszont igazán komolyan érdeklődsz valaki iránt, akkor meg kell tenned mindent. Legyél pozitív, magabiztos és eltökélt. Ez lesz az első lépés, amellyel vonzalmat ébreszthetsz a megfelelő partner jelöltben.

Törekedj a biztonságra!

A legokosabb, amit tehetsz, ha az elején még soha nem kettesben találkoztok, hanem néhány közös barát társaságában ismerkedtek egymással. Ezzel kivédheted azt a kellemetlen helyzetet, hogy esetleg nem talál vonzónak a kiszemelted, és direkt módon elutasít. Ugyanakkor a partnered számára is biztonságot nyújt, ha csak fokozatosan épül köztetek egyfajta kötelék, és nem érzi, hogy siettetnéd.

Ez is érdekelhet! - Üzenetküldési etikett online társkereséshez

Tanulj meg bókolni!

A bók egy remek eszköz kifejezni a valódi érzéseinket a másik felé. Ha már alakulóban van köztetek valami komolyabb dolog, akkor néhány jól eltalált bókkal tovább erősítheted, hiszen kinek ne esne jól, ha észreveszik és elismerik a különlegességét és az egyediségét. Egy-egy ilyen kedves gesztus elmélyíti a köztetek lévő kapcsolatot, és egy sokkal intimebb szintre léphettek.

Értékeld a közösen eltöltött időt!

Ha egy férfi udvarol egy nőnek, azzal azt az üzenetet sugározza felé, hogy fontos számára, és értékeli azt az időt, amelyet a nő vele tölt, hiszen egy kapcsolatban ezek a legfontosabb órák, amelyek egyszeriek és megismételhetetlenek, és amelyekre örökké emlékezni fogtok.