Randizás 40 felett – 5 dolog, ami megváltozott azóta, hogy utoljára szingli voltál
2020-09-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Sokan vannak, akik 40 éves koruk után kénytelenek új életet kezdeni. Talán az első házasságuk kudarcba fulladt, talán eddig a karrierjük fontosabb volt, talán egyszerűen csak így alakult. Ha Te is egy vagy közülük, és Neked is sok éve volt már az utolsó randid, akkor valószínűleg meglepődsz majd, hová fejlődött azóta a világ a párkeresés terén.
Tényleg van néhány újdonság, amire nem árt felkészülnöd, de ne aggódj, segítünk.

Olvass tovább, és ismerd meg azt az 5 dolgot, ami megváltozott azóta, hogy utoljára szingli voltál!

1. Szinte mindenki „online” lett

Legyen az egy mobilos app, online társkereső, vagy csak a közösségi média, ma már a legtöbben az interneten keresgélnek. Ezért, ha eddig messziről kerülted ezeket az oldalakat, akkor itt az idő, hogy változtass a hozzáállásodon! Jó kezdet lehet a közösségi média profil, aztán pedig bátran regisztrálj valamely netes társkeresőre. Meglepődsz majd, milyen sokan használják.

Ezt is olvasd el! - 10 tipp a tökéletes társkereső profilhoz

2. Jól kell tudnod írni

A modern randizás szerves része lett az írott kommunikáció. Chat, sms, email, bizonyára Te is használod napi szinten őket. Ezért talán egyszerűnek hangzik, hogy írnod kell, és máris ismerkedhetsz, mégis jó, ha gyakorlod. Az első benyomásokat ugyanis írásban szerzed meg, és rólad is a leírt szavaid alapján alakul ki egy kép a partnereidben. Azt pedig Te sem szeretnéd, hogy félreértsenek. De félned nem kell, a gyakorlás szórakoztató is lehet. Használd az emojikat, tegyél fel jó kérdéseket, ne várakoztasd a másikat a válaszaiddal, és írj sokat.

3. Egyszerre több emberrel is ismerkedhetsz

Az internetnek és a közösségi felületeknek köszönhetően ma már könnyedén levelezhetsz egy időben akár több jelölttel is. Bizonyos határokat betartva ezzel nem is követsz el bűnt. Attól, hogy valakivel levelezel, még nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag neki írthatsz. Aztán minél jobban megismered a másikat, dönteni tudsz majd, hogy ki az, akivel személyesen is szívesen találkoznál, és ki az, akivel inkább megszakítod a kommunikációt.

4. Nemcsak a házasság lehet az egyetlen cél

Túlvagy egy nehéz váláson? Vagy csak épp véget ért egy hosszabb kapcsolatod? Ilyen esetekben valószínűleg a házasság a legutolsó dolog, amire vágysz. De ettől még miért ne randizhatnál? Számtalan lehetőséged adódik, hogy új emberekkel barátkozz, és lehet a célod pusztán csak a szórakozás, semmi komolyabb. Ráadásul így önmagadat is jobban megismerheted, és ezáltal talán ahhoz is közelebb kerülsz, hogy rátalálj az igazira. A másik oldalon viszont, ha a Te fő célod a házasság, akkor az online randizás Neked is segíthet. Beállíthatod a profilodnál, hogy kit keresel, mik az elvárásaid, így nem kell olyanokra vesztegetned az idődet, akik csak kalandoznának.

5. 40 évesen randizni felszabadító érzés

Korábban talán minden kapcsolatod csak drámák és játszmák sorozata volt. 40 éves korodra már megismerhetted magad, tudod, mit akarsz, és mi az, amit nem. A randizás szórakoztató lesz, ha előtte átgondolod, hogy mit vársz tőle. Ha komoly kapcsolatra vágysz, akkor ne legyen lelkiismeretfurdalásod, amikor kikosarazol valakit, aki ezt nem tudja megadni Neked. De, ha pont Te kalandoznál, akkor már az elején vállald fel nyíltan a szándékaidat.

A randizás sosem volt egyszerű, és talán sokat változott az elmúlt években, de ez nem jelenti azt, hogy Te ne találhatnád meg azt a szerelmet, amit megérdemelsz. Légy türelmes, adj magadnak időt, és próbáld könnyedén venni, egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre látszik.