Radics Gigi nem mond le a szerelemről
2024-02-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Egy énekesnő legtöbb esetben saját élményeiről vall szerelmes dalaiban. A megjelenő érzelmek mesélhetnek beteljesült és beteljesületlen vágyakról, boldogágról és könnyekről is. Radics Gigi, B. Nagy Réka és Schoblocher Barbara a Valentin-nap apropóján árulták el, saját szerelmes dalaik közül melyik szívüknek a legkedvesebb.

Az év énekesnőjének járó díjat is átadják majd március 21-én a GLAMOUR Women of the Year gálán. A kategóriajelöltek között szerepel B. Nagy Réka, a közösségi médiában hatalmas rajongótáborral rendelkező énekesnő is, aki három éve él boldog házasságban.

„Sosem tudhatjuk, hogy mikor talál ránk az igaz szerelem, de én őszintén hiszek abban, hogy kellő önismerettel és nyitottsággal, idővel mindenki megtalálja maga mellé a tökéletes párt. Ez az, ami ihlette az egyik legfrissebb, Az Én Szívem című dalomat, ami arról az útkeresésről, szerelmi vívódásról szól, amin mindenki keresztül megy míg rá nem talál a nagy Ő-re. A végén pedig megszületik az a gondolat, hogy akár százszor is újrapróbálhatjuk, de egy nap eljön az a személy, akivel a közös utunk sosem ér véget. Nekem is így zajlott a párkeresés: a rossz kapcsolatból szerencsére kiléptem és megtaláltam Dávidot, aki mára a férjem és nem is lehetnénk boldogabbak” – osztotta meg egyik kedvenc dala történetét B. Nagy Réka énekesnő, aki férjével hat kutyus boldog gazdija.

Réka hangsúlyozta, hogy általában egy énekesnőnek mindig a saját élete és tapasztalatai az ideális kiindulási pontok a dalszerzéshez, ezért született már több olyan dala is, ami erről a boldog időszakról szól. „Ugyanakkor ahogy a mindennapok sem mindig mámorosak, úgy a dalokban sem csak a pozitív szerelmi történeteknek kell hangot adni. A környezetemnek és nekem is vannak rosszabb időszakaink, amikről írtam már dalt, hiszen ezekkel is könnyen lehet azonosulni.”

A díj várományosa Radics Gigi is, aki alig néhány hete Marics Petivel tartott dalpremiert, most viszont ő is az egyik szerelmes daláról vallott.

„A Ne engedj el a legutóbbi szóló dalom és nagyon hiszek az üzenetében. Ezt a dalt teljes egészében én írtam, dallammal, szöveggel együtt. Egy kifejezetten fájdalmas, de nagyon vágyott szerelmet mutat be, amilyen szerintem két, sokat megélt felnőtt ember szerelme. Ez már nem a tinédzser verzió, amikor még minden lila ködben úszik és minden mindegy, hanem amikor már kifejezetten nehéz az igaz szerelmet megtalálni és megtartani egy életen át. Hiszem, hogy van ilyen, hiszen a szüleim közötti kötelék a legjobb példa előttem, és remélem, egyszer én is megtalálom a másik felemet."

Schoblocher Barbara kedvenc saját szerelmes dala nem is kifejezetten szerelmes dal, de számára abszolút kifejezi ennek az érzésnek az intenzitását. „Ez nem más, mint a Szívemet kitépted, ami egy elég konkrét személyes történetet mesél el. Ezzel a dalszöveggel dolgoztam fel, hogy egy nagyon intenzív szerelem szépen lassan, de végül kontrollálhatatlanul átvette az irányítást egy másik nagyon intenzív szerelem felett. Furcsa tudathasadásos állapot volt, ez a fajta érzelem nem kopog az ajtón mielőtt beront. Sokkal jobban kötődöm a keserédes szerelmes dalokhoz, mert szerintem a szerelem fáj, akkor is, ha boldogság és akkor is, ha nem.”