Puncsos mézes süti
Hozzávalók kb. 24 szelethez
A tésztához:
-55 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-1 kk. szódabikarbóna
-3 ek. méz
-10 dkg vaj
-1 tojás
-2 ek. tej
A krémhez:
-1 csomag puncsízű pudingpor
-5 dl tej
-15 dkg cukor
-25 dkg vaj
-2-3 ek. rum
A tetejére:
-10 dkg étcsoki
-1 ek. olaj
Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát összekeverjük egy nagy tálban. A mézet és a vajat felmelegítjük, majd a liszthez adjuk. Hozzákeverjük a tojást, és annyi tejet, hogy összeálljon, majd sima tésztává gyúrjuk. 10 percig pihentetjük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 4 részre osztjuk, és mindegyik adagból tepsi méretű lapokat nyújtunk. A lapokat egyesével a tepsibe tesszük, és a sütőben adagonként 6-8 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
Közben a pudingport előírás szerint megfőzzük a tejjel, hozzákeverjük a cukrot, majd lehűtjük. Utána habosra keverjük a vajjal és a rummal. A krémmel betöltjük a lapokat.
A tetejére a csokit keverőtálba tördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat. Elsimítjuk a sütemény tetején. 1 éjszakán át pihentetjük, majd szeleteljük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap