Puncsos mézes süti
2024-12-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 24 szelethez

A tésztához:

-55 dkg liszt

-15 dkg porcukor

-1 kk. szódabikarbóna

-3 ek. méz

-10 dkg vaj

-1 tojás

-2 ek. tej

A krémhez:

-1 csomag puncsízű pudingpor

-5 dl tej

-15 dkg cukor

-25 dkg vaj

-2-3 ek. rum

A tetejére:

-10 dkg étcsoki

-1 ek. olaj

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát összekeverjük egy nagy tálban. A mézet és a vajat felmelegítjük, majd a liszthez adjuk. Hozzákeverjük a tojást, és annyi tejet, hogy összeálljon, majd sima tésztává gyúrjuk. 10 percig pihentetjük.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 4 részre osztjuk, és mindegyik adagból tepsi méretű lapokat nyújtunk. A lapokat egyesével a tepsibe tesszük, és a sütőben adagonként 6-8 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.

Közben a pudingport előírás szerint megfőzzük a tejjel, hozzákeverjük a cukrot, majd lehűtjük. Utána habosra keverjük a vajjal és a rummal. A krémmel betöltjük a lapokat.

A tetejére a csokit keverőtálba tördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat. Elsimítjuk a sütemény tetején. 1 éjszakán át pihentetjük, majd szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: másnap