Praktikus fesztiválfrizurák idén nyárra
2022-07-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Fesztiválok: amilyen csodálatosak, sokszor olyan izzasztóak is, a zuhanyzó előtti sorok pedig végeláthatatlanul hosszúak. Ha gyorsan kell felfrissíteni a hajadat, akkor érdemes szárazsamponnal trükköznöd. Ezek kaphatók praktikus utazó méretben is, hogy ne foglaljanak sok helyet a fesztivál hátizsákban. Rázd fel jól a terméket, és körülbelül 20 centiméteres távolságból fújd a hajtövekre. Borzold át a hajad az ujjaiddal vagy fésüld meg – a végeredmény olyan lesz, mintha csak frissen mostad volna. Ezenkívül mindig vigyél magaddal néhány póthajgumit arra az esetre, ha egy-egy elszakadna.

 

Fonatok: a buboréktól a boxer braidig

A fonatok már néhány éve meghódították a fesztiválokat, és azóta is töretlen a népszerűségük. Hiszen hihetetlenül praktikusak, nem engedik a hajunkat a szemünkbe lógni, és sokszor még a következő napon is – ugyan kicsit kócosabban, de – egyben maradnak, és bohém, laza hatást keltenek. Az alábbi fonott frizurák a mi abszolút kedvenceink. Bemutatjuk, hogy készülnek:

Ilyen egyszerűen elkészíthető a boxerbraid frizura

Húzz egy egyenes középválasztékot. Az egyik oldalon lévő hajrészt elől oszd fel három vékony tincsre, és kezdd el a hajtövektől francia fonatként befonni – mindig új tincset hozzáfogva a fonathoz. Az alsó részt hagyományos fonási technikával fond be egészen a hajvégekig. És kész is a menő fesztiválfrizura!

 

A látványos és pillanatok alatt elkészíthető buborékfonat

Aki nem szeret fonni, az imádni fogja a buborék fonatot. Kösd össze a hajad egy lófarokba, majd pedig hajhossztól függően bizonyos távolságokra tégy a hajadba gumikat. Az két-két gumi közötti hajrészeket húzogasd szét gömbökké, hogy még több volument adj a frizurádnak.

Gyors és egyszerű: arckeretező fonatok

Készíts egy középválasztékot. A választék jobb és bal oldalán a legelső hajtincseket fond be. A fonatok legyenek finomak, vékonykák. Ezeket – ha szeretnéd – egy kontyba vagy egy lófarokba is belefoghatod.

Csillámos választék: nem lehet nem észrevenni

Szuper egyszerű, viszont rendkívül látványos! Keverj össze bőrbarát kozmetikai csillámot némi folyékony hajzselével, majd pedig egy ecsettel vidd fel a hajtövekre. A csillámos választék más fesztiválfrizurákkal, például a boxerbraiddel is kombinálható.

 

90-es évek visszatérője: a space buns

Imádjuk a space bun frizurát, elsősorban azért, mert olyan egyszerűen elkészíthető. Ennél is egy középválasztékkal indíts, a két hajrészt fogd össze két copfba ott, ahova szeretnéd, hogy a kontyocskák kerüljenek. A kontyokba belefoghatod az összes hajadat, viszont félig leengedve is rendkívül vagány az összhatás. A két hajrészt csavard fel, majd rögzítsd a kontyokat hajgumikkal és hullámcsatokkal.

Forrás: Activebeauty