Pizelle az olaszok gofrija
Hozzávalók:
-3 tojás
-15 dkg cukor
-1 csipet só
-1 vaníliás cukor
-21 dkg finomliszt
-2 teáskanál sütőpor
-12 dkg teavaj
A tálaláshoz:
-3 dl tejszín habbá verve
-30 dkg friss gyümölcs, pl. málna
Elkészítés:
1. Közepes méretű keverőtálban kézi robotgéppel összekeverjük a tojásokat, a cukorral, a sóval és a vaníliával, majd a liszttel és sütőporral is.
A teavajat megolvasztjuk és belekeverjük, hogy egy sűrű, puha tésztát kapjunk.
A gofri sütőt felmelegítjük, (ha szükséges akkor kikenjük olajjal) és 4-5 perc alatt kisütjük a gofrikat. Tejszínhabbal és friss gyümölccsel tálaljuk.
Tipp: Nagyon jól állnak neki a citrushéjak, amit belreszelhetünk a tésztába, illetve egy jó nagy kanál rummal is különlegesebbé tehetjük.