Pizelle az olaszok gofrija
2024-06-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-3 tojás

-15 dkg cukor

-1 csipet só

-1 vaníliás cukor

-21 dkg finomliszt

-2 teáskanál sütőpor

-12 dkg teavaj

A tálaláshoz:

-3 dl tejszín habbá verve

-30 dkg friss gyümölcs, pl. málna

Elkészítés:

1. Közepes méretű keverőtálban kézi robotgéppel összekeverjük a tojásokat, a cukorral, a sóval és a vaníliával, majd a liszttel és sütőporral is.

A teavajat megolvasztjuk és belekeverjük, hogy egy sűrű, puha tésztát kapjunk.

A gofri sütőt felmelegítjük, (ha szükséges akkor kikenjük olajjal) és 4-5 perc alatt kisütjük a gofrikat. Tejszínhabbal és friss gyümölccsel tálaljuk.

Tipp: Nagyon jól állnak neki a citrushéjak, amit belreszelhetünk a tésztába, illetve egy jó nagy kanál rummal is különlegesebbé tehetjük.