Pataki Ádám lányainak szeretné átadni a családi örökségét
2020-07-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Harmadik generáció óta van jelen Pataki Ádám családjában az üzlet, és ha a cukrászmesteren múlik, ez a jövőben is így marad.

Bevallotta, szeretné gyermekeinek továbbadni a cukrászat szenvedélyét, ahogy ő kapta ezt a nagyszüleitől és a szüleitől. Persze tudja, nem kényszerítheti rá ikerlányaira, Annára és Grétára, vagy Liptai Claudiával közös kisfiára az üzletet, de mindig nagyot dobban a szíve, ha azt látja, a gyerekeket érdekli ez a világ.

– A nagyszüleim és a szüleim generációjának még az volt a természetes, hogy követték egymást, ám ma ez máshogy megy. Kell az érdeklődés és az elhivatottság, hiszen ez napi 12-16 óra munkával is jár, de szeretném, ha folytatódna a hagyomány – árulta el Pataki Ádám, aki célzottan nem „trenírozza” a gyerekeit, hogy egyszer átvegyék a cukrászdát, de örül, ha besegítenek.

Olykor Claudia lánya, Panka is beugrik mosogatni, és Pataki boldog, hogy közös fiuk, Marci is érdeklődő.

– Csináltunk már együtt süteményt, sőt nemrég végignéztem, ahogy Marci marcipánnal gyurmázott. Volt rá példa, hogy zárás körül bejöttek az üzletbe az ikrek Pankával, és elkezdték leszedni az asztalokról a koszos poharakat, majd beálltak mosogatni. Szívmelengető volt ezt látni – sóhajtott Ádám, aki szintén tizenévesen kezdett el dolgozni az akkor az édesapja által vezetett üzletben.

– Úgy 13 éves lehettem, amikor először megbízott azzal a feladattal, hogy bezárjak, ami hatalmas felelősség volt. Persze nekem is voltak más álmaim, pilóta szerettem volna lenni, aztán zenész, de csak itt kötöttem ki – nevetett a cukrászmester, aki sajnálja, hogy a gyerekei alig találkozhattak a nagypapával, Marci például nem is ismerhette, így fontos számára, hogy átadja a családi hagyományokat. – A negyvenedik születésnapomon kijövünk egy csokoládékülönlegességgel, amely édesapámnak és a családi üzletnek állít emléket.

Könyv az utódoknak

Pataki Ádám szeretne nyomot hagyni a világban, a Liptai Claudiával közösen készített Édeskettes című könyv is ezért volt számára fontos. – Szeretném, ha egyszer, amikor mi már nem leszünk, a gyermekeinknek akkor is legyen meg az örökségük – mondta a cukrászmester.

Forrás: Blikk.hu