Párkapcsolat és home office – 4 módszer, amellyel egyensúlyban tarthatod a párkapcsolatod
2020-03-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy közös karantén minden párkapcsolatra rányomhatja a béllyegét. Ugyanakkor sok múlik azon is, hogy milyen a kapcsolat minősége, és épp mely stádiumban tart. Azok a párok, akik eddig kevesebbet találkozhattak az eltérő munka- és időbeosztásuk következtében, most végre több időt tölthetnek együtt. De például azon párok esetén, akik egyébként is egy konfliktusokkal teli időszakot élnek meg közösen, egy ilyen kényszerű összezártság csak tovább ronthat a helyzeten.

Szerencsére tehetsz azért, hogy a karantén vége egyúttal ne a kapcsolat végét is jelentse majd.

Olvass tovább, és ismerj meg 4 módszert, amellyel egyensúlyban tarthatod a párkapcsolatod hosszabb távú összezártság idején is!

1. módszer: Alakítsatok ki közös programokat!

Egy otthoni karantén teljesen új napirendet kíván. Ebbe az új rutinba építsetek bele olyan közös, stresszoldó tevékenységeket, mint egy esti séta, ha máshol nem a kertben, hallgassatok együtt kellemes, és lazító zenét, vagy tartsatok egy héten többször házimozi estét. A fitness termek helyett találhattok online edzéseket, de akár belevághattok egy izgalmas új kurzusba is (pl. főzőiskola, vagy angoltanfolyam).

2. módszer: Tartsátok tiszteletben egymás személyes terét!

Minden nap iktassatok be egy olyan órát, amit ugyan otthon, mégis külön, a saját kis zugotokba elvonulva tölthettek. Ebben az „énidőben” csak magatokkal foglalkozzatok. Előkerülhet a kedvenc hobbi, könyv, vagy akár a videójáték. De vehetsz egy kényeztető fürdőt is, ahol nem zavar senki, és nyugodtan lazíthatsz.

Ezt is olvasd el! - Hogyan erősítsd a kölcsönös tiszteletet a párkapcsolatodban 9 fontos lépéssel?

3. módszer: Igazságosan osszátok el a házimunkát!

Egy ilyen kényszerű bezártságban az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében, már amennyire lehet. Ezért próbáljátok az otthoni feladatokat is közös végezni, illetve igazságosan elosztani. Egyik fél se érezze úgy, hogy mindent neki kell csinálnia a home office után, míg a másik már pihenhet. Egy ilyen egyensúlytalanság felesleges konfliktushelyzeteket eredményezne, amely megmérgezné az amúgy is feszültebb légkört.

4. módszer: Változtassátok meg a személyes hozzáállásotokat!

A home office-nak, és a céges konferenciahívásoknak lehetőleg ne pizsamában, vagy a legszakadtabb melegítőben üljetek neki. Bár báli ruhára, és öltönyre nincs szükség, mégis öltözzetek fel úgy, mintha ki kellene mennetek az utcára. Ezzel az apró gesztussal tiszteljétek meg egymást. Neked sem feltétlenül tetszene, ha a párod hetekig ugyanazt a kinyúlt pólót hordaná, csak mert úgyse látja senki. Emellett fontos a pozitív kommunikáció is. Ne piszkáljátok egymást, és ne emlegessétek fel napi szinten a másik hibáit. Egy-egy konfliktushelyzetet próbáljatok meg minél rövidebbre zárni, a lehető legkevesebb feszültséggel. Nem most van itt az ideje a heves kirohanásoknak. Ehelyett figyeljetek oda egymásra, és a másik érzéseire.

A kényszerű összezártság senkinek sem könnyű, főleg olyankor, ha azt sem tudjuk, meddig fog tartani, és folyamatosan bizonytalanság megfélelem lengi be a napjainkat. Ilyenkor a legjobb, amit tehettek, ha kihasználjátok a hirtelen jött közös időt, és megpróbáljátok a lehető legkellemesebben eltölteni.