Paleo lepénykenyér
Hozzávalók 6 darabhoz:
-2 dkg útifűmaghéj
-1,8 dl víz
-fél kk. só
-1 tk. sütőpor
-3 dkg szezámliszt
-3 dkg mandulaliszt
-2-3 ek. kókuszolaj
-1 ek. chiamag
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízzel, várunk kb. 10 percet, hogy zselés állagú legyen. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
A zselét összekeverjük a sóval, a sütőporral, a szezám- és mandulaliszttel, a kókuszolajjal, a chimaggal.
A tésztából hat kis bucit gyúrunk, kissé ellapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A sütőben kb. 25 percig sütjük.
Zöldségmártogatósokkal is kínálhatjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 60 perc múlva
1 adag: 117 kcal