Paleo lepénykenyér
2024-05-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 6 darabhoz:

-2 dkg útifűmaghéj

-1,8 dl víz

-fél kk. só

-1 tk. sütőpor

-3 dkg szezámliszt

-3 dkg mandulaliszt

-2-3 ek. kókuszolaj

-1 ek. chiamag

Elkészítés:

Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízzel, várunk kb. 10 percet, hogy zselés állagú legyen. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.

A zselét összekeverjük a sóval, a sütőporral, a szezám- és mandulaliszttel, a kókuszolajjal, a chimaggal.

A tésztából hat kis bucit gyúrunk, kissé ellapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A sütőben kb. 25 percig sütjük.

Zöldségmártogatósokkal is kínálhatjuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 60 perc múlva

1 adag: 117 kcal