Őszi lazacos tál
Hozzávalók
(2–3 adag):
-1 db lilahagyma
-2 db lazacfilé (2–300 g)
-200 g sütőtök, nyersen
-200 g kelbimbó
-100 g rizs
-1 ek méz
-1 ek mustár
-1 citrom
-só, bors, fokhagymapor, vöröshagymapor
Elkészítés:
(egy tepsiben)
Melegítsd elő a sütőt 210 fokra.
Vágd kockákra a sütőtököt, felezd el a kelbimbót, a lilahagymát pedig nagyobb darabokra. Sózd, borsozd, és terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Készítsd el a lazac mázát: Egy kis tálban keverd össze a mézet, a mustárt, fél citrom levét, sót, borsot és a fokhagymaport. Kend rá a lazacszeletekre.
Helyezd a lazacot a zöldségek mellé a tepsin.
Sütés:
Süsd 210 fokon kb. 25–30 percig.
A zöldségek ezalatt szépen megpuhulnak és karamellizálódnak.
A lazac is átsül, miközben szaftos marad.
Közben főzd meg a rizst a szokásos módon.
Tálalás: A sült zöldségeket és a lazacot tálald a rizzsel, és csorgasd rá a sütés közben rásült mézes-mustáros mázat.
