Őszi lazacos tál
2025-12-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók

(2–3 adag):

-1 db lilahagyma

-2 db lazacfilé (2–300 g)

-200 g sütőtök, nyersen

-200 g kelbimbó

-100 g rizs

-1 ek méz

-1 ek mustár

-1 citrom

-só, bors, fokhagymapor, vöröshagymapor

Elkészítés:

(egy tepsiben)

Melegítsd elő a sütőt 210 fokra.

Vágd kockákra a sütőtököt, felezd el a kelbimbót, a lilahagymát pedig nagyobb darabokra. Sózd, borsozd, és terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Készítsd el a lazac mázát: Egy kis tálban keverd össze a mézet, a mustárt, fél citrom levét, sót, borsot és a fokhagymaport. Kend rá a lazacszeletekre.

Helyezd a lazacot a zöldségek mellé a tepsin.

Sütés:

Süsd 210 fokon kb. 25–30 percig.

A zöldségek ezalatt szépen megpuhulnak és karamellizálódnak.

A lazac is átsül, miközben szaftos marad.

Közben főzd meg a rizst a szokásos módon.

Tálalás: A sült zöldségeket és a lazacot tálald a rizzsel, és csorgasd rá a sütés közben rásült mézes-mustáros mázat.