Nyitott házasságukról vallottak a Nyerő Páros játékosai
2020-09-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mi a titka a hosszú, boldog párkapcsolatnak, hogyan dolgozza fel valaki, ha szerelme mással is intim, szexuális kapcsolatba kerül?

Ezekre a kérdésre talált sajátos választ Járai Máté (41) színész és felesége, Kíra (41), akik eddig sosem hallott titkokat osztanak meg magukról az RTL Klub Nyerő Páros című műsorában. Azt is elárulták, hogy hét éve nyitott házasságban élnek.

 

– Talán nem is ez a legjobb kifejezés, mert az azt jelenti, hogy ebbe a kapcsolatba bárki bejöhet, de ez nem igaz – kezdte a Blikknek Járai Máté.

– Kírával huszonegy éve vagyunk együtt, tizenhat esztendeje volt az esküvőnk, és hét éve volt az első olyan alkalom, amikor felbukkant egy harmadik fél. A válások többsége megcsalás miatt van, nem akartunk erre a sorsra jutni. Ahogyan mi mondjuk, a szeretet legfelsőbb foka az, amikor a párodat nem akarod élményektől, boldogságtól és kalandoktól megfosztani, ezért a saját érzéseidet és fájdalmadat tanulod meg kezelni, és szemet hunysz afölött, ha mással is együtt van.

Máté és Kíra esetében szó sincs arról, hogy minden héten mással bújnának ágyba, ráadásul a kapcsolatuk az őszinteségre épül, így klasszikus értelemben szó sem lehet megcsalásról.

– Az első alkalomnál arról volt szó, hogy Kírának tetszett egy férfi, és annak is ő. Nehéz volt akkor megbocsátani, pedig nem a hátam mögött történt. Talán az egyetlen szabály, hogy mindig megbeszéljük a randik előtt, kivel találkozik a másik. Vétójog nincs, akkor sem volt, amikor kifejezetten fájt a harmadik fél személye – folytatta Máté.

– Egy ilyen helyzet néha ajtócsapkodással, átsírt éjszakákkal jár, de amíg van megbocsátás, ez kezelhető. Régebben volt egy szabályunk, mindenki csak egyszer találkozhat, akivel éppen van, de már ez sem fontos.

 

Máté és felesége sosem titkolóznak egymás előtt, ahogyan a partnereik is tudják, hogy házasok, s hogy a liezon csupán tiszavirág-életű lehet.

– Ez csak olyan kapcsolatban tud működni, ahol nagy a bizalom és a szeretet. Csak olyanhoz akartam férjhez menni, aki mellett szeretnék megöregedni, de ez nem zárja ki azt, hogy más is érdekeljen – mondta Kíra.

– Előfordult, hogy megégettük magunkat, hiszen érzéseink voltak egy harmadik fél iránt, mégsem gondoltam soha, ne Mátéval éljem le az életemet. Sokszor próbára tettük a kapcsolatunkat, és az, hogy ennyi idő után is szeretetben vagyunk együtt, minket igazol. Nem mondom, hogy követendő példa a miénk, hiszen voltam már én is nagyon féltékeny, fájt, hogy Máté kivel találkozik, de mindig felülemelkedtünk ezen. Az is izgató és fájó is egyben, amikor a másik azt meséli, mi történt vele előző este.

Egyetért ezzel a férje is.

– Kírával átbeszéljük, mi történt a randin. Sokszor nehéz hallani, de büszkeséggel tölt el, hogy sármos, jó pasik vannak a feleségem körül, mégsem képes senki arra, hogy elvegye tőlem. Tudjuk, a tűzzel játszunk, de minden eset után nagyobb lesz a szerelmünk lángja – folytatta a színészlegenda.

– Egy hölgy azt mondta a találkánk után, nagyon jól érezte magát velem, de sokat beszélek a feleségemről. Hát persze, hiszen szeretem, ahogyan ő is engem, ezért is engedünk egymásnak szabadságot. És hogy akarnék-e máshogy élni? Nem, mert nem kell a hiszti, a megcsalás, a hiúságból eredő sok vita.

A szexuálpszichológus szerint működőképes lehet egy nyitott kapcsolat.

– A szerelem alapja a kizárólagosság, de ettől még lehet olyan párt találni, amelynél egy ilyen nyitott kapcsolat működőképes. Ritka, ha mind a két személynek ugyanaz a célja, s óvatosnak kell lenniük a feleknek, hogy ne bántsák meg a másikat – vélekedett dr. Hevesi Kriszta.

– Gondoljunk bele, mennyire rossz érzés lehet megélni azt, amikor megfogalmazódik a kérdés az egyik félben, hogy a páromnak jobb mással? Kialakulhat egyfajta versengés is, ám a versenyszellem feltámasztása adott esetben kifejezetten üdítően hathat a kapcsolatra.

Forrás: Blikk