Nem találod a tökéletes partnert? Változtass nézőpontot!
2022-04-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Életünk egyik, ha nem a legnagyobb kihívása, hogy rátaláljunk a tökéletesen hozzánk illő partnerre, akivel harmonikus és boldog viszonyban élhetünk. De mi van akkor, ha sehogy nem sikerül? Létezik egyáltalán ilyen a való életben?

Bizonyára Te is túl vagy már számtalan próbálkozáson, de valahogy a végén mindig kiderült, hogy korántsem azt kaptad, amire igazán vágytál. Ilyenkor hibás az egész világ, az összes ember, a rendszer, és minden más. De arra gondoltál már, hogy esetleg Neked kellene megváltoztatnod a nézőpontodat? Például azzal kapcsolatban, hogy mit is jelent számodra a tökéletes párkapcsolat. Nem? Akkor mutatjuk, hogyan csináld!

Felejtsd el a zsánered!

Mindenkinek van egy elképzelése, hogy milyen típusú ember tetszik neki. És általában mindenhol, mindenkor ezt a típust keresi. De ki kell, hogy ábrándítsunk, mert ez a lehető legrosszabb módja az ismerkedésnek, hiszen így eleve elzárod magad számtalan olyan lehetőségtől, amelyből akár tökéletes szerelem is kisülhetne. A zsánerről alkotott kép ráadásul többnyire a külsőségekre hagyatkozik, van, aki a szőkékre, és van, aki a barnákra bukik, de aztán könnyen előfordul, hogy végül egy vörös csavarja el a fejüket. Persze, csak akkor, ha ez utóbbinak adnak egy esélyt. A társkeresés során nem árt időnként visszagondolnod néhány balul sikerült párkapcsolatodra, és egyből rájössz, hogy nem feltétlenül a hajszín számít.

Gondold újra az elvárásaidat!

Ha van elképzelésed egy számodra tökéletes párkapcsolatról, akkor biztosan van egy nagyon hosszú listád is az elvárásaidról. Ezzel nincs is semmi baj mindaddig, amíg nem ragaszkodsz minden egyes pontjához. Sajnos olyan partnert talán tényleg lehetetlen találni, aki mindenben mindennek megfelelne. Most nem azt akarjuk mondani, hogy lentebb kellene adnod a színvonalat, inkább az a kulcsszó, hogy priorizálj. Állíts fel fontossági sorrendet a listádon belül, vedd előre az igazán lényeges szempontokat, és sorold hátrébb a kevésbé lényegeseket. Például valószínűleg sokkal fontosabb lesz számodra, hogy akarjon a jövőbeli partnered gyereket, semmint, hogy kék legyen a szeme színe.

Ez is érdekelhet! - Hogyan legyél tökéletes társ?

Szakadj ki az álomvilágodból!

Bármennyire is fontos, hogy alaposan végiggondold a szempontjaidat, mégsem szabad ottmaradnod az elméleti síkon. Az életet a jelenben, a valódi gyakorlatias világban éljük. Hagyd abba a belső konfliktusaidat, és az önmagaddal folytatott véget nem érő párbeszédeket, koncentrálj helyette kicsit kifelé. Rájössz majd, hogy milyen sok értékes emberi kapcsolattal bírsz, és ki tudja, talán arra is ráébredsz, hogy a tökéletes párkapcsolat már rég ott van a szemed előtt, csak eddig nem vetted észre. Azt azért ne feledd, hogy amikor megismerkedsz valakivel, akkor elsőre minden tökéletesnek látszik, idővel azonban ez törvényszerűen elmúlik. Ettől függetlenül még a Tiétek lehet a világ legboldogabb és legkiegyensúlyozottabb kapcsolata, csak hagyd az elméleteket és inkább éld meg a pillanatot!