Nektarinos-pisztáciás pohárkrém
2025-07-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-5 dkg natúr pisztácia

-5 dkg zabpehely

-5 dkg barna cukor

-2 dl görög joghurt

-25 dkg mascarpone

-2 ek. méz

-1 vaníliarúd kikapart pépje

-4 nektarin

Elkészítés:

A pisztáciát és a zabpelyhet mozsárban vagy aprító gépben durvára törjük. Bevonatos serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleszórjuk a pisztáciát, a zabpelyhet és a barna cukrot.

Állandóan kevergetve, kis lángon összepirítjuk, hogy a cukor kissé karamellizálódjon, a pisztácia és a zabpehely pedig ropogósra piruljon. Figyeljünk a műveletre, mert könnyen odakap! Amikor már illatos, levesszük a tűzről, tányérra szórjuk és felhasználásig félretesszük.

A joghurtot a mascarponéval, a mézzel és a vaníliapéppel alaposan összekeverjük. A nektarint megmossuk, leszárítjuk, és a húsát vékonyra felszeleteljük.

Négy szép kehelyben vagy üvegpohárban a gyümölcsöt, a ropogós keveréket és a mézes krémet egymásra rétegezzük, kissé behűtve kínáljuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva