Nektarinos-pisztáciás pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre:
-5 dkg natúr pisztácia
-5 dkg zabpehely
-5 dkg barna cukor
-2 dl görög joghurt
-25 dkg mascarpone
-2 ek. méz
-1 vaníliarúd kikapart pépje
-4 nektarin
Elkészítés:
A pisztáciát és a zabpelyhet mozsárban vagy aprító gépben durvára törjük. Bevonatos serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleszórjuk a pisztáciát, a zabpelyhet és a barna cukrot.
Állandóan kevergetve, kis lángon összepirítjuk, hogy a cukor kissé karamellizálódjon, a pisztácia és a zabpehely pedig ropogósra piruljon. Figyeljünk a műveletre, mert könnyen odakap! Amikor már illatos, levesszük a tűzről, tányérra szórjuk és felhasználásig félretesszük.
A joghurtot a mascarponéval, a mézzel és a vaníliapéppel alaposan összekeverjük. A nektarint megmossuk, leszárítjuk, és a húsát vékonyra felszeleteljük.
Négy szép kehelyben vagy üvegpohárban a gyümölcsöt, a ropogós keveréket és a mézes krémet egymásra rétegezzük, kissé behűtve kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva