Narancsos-fetás-csirkés kuszkuszsaláta
Hozzávalók 4 személyre
-20 dkg kuszkusz
-5 dkg vaj
-2 narancs
-1 szál zöldhagyma
-30 dkg csirkemellfilé
-6 ek. olívaolaj
-5 dkg mazsola
-15 dkg feta sajt
-1 marék friss koriander- vagy petrezselyemlevél
Elkészítés:
A kuszkuszt kétszer annyi forrásban lévő vízzel leöntjük, ízlés szerint sózzuk, majd elkeverjük a vajjal. Lefedjük, és állni hagyjuk.
Amíg a kuszkusz puhul, az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másik narancsot pedig kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk.
A csirkehúst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, majd megpirítjuk benne a húst.
A narancs levét elkeverjük a maradék olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kuszkuszt elkeverjük a felaprított hagymával, a csirkével, a mazsolával és a narancshússal. Rámorzsoljuk a fetát és rálocsoljuk a narancsos öntetet. A frissen felaprított korianderzölddel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva