Narancsos-fetás-csirkés kuszkuszsaláta
2023-12-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-20 dkg kuszkusz

-5 dkg vaj

-2 narancs

-1 szál zöldhagyma

-30 dkg csirkemellfilé

-6 ek. olívaolaj

-5 dkg mazsola

-15 dkg feta sajt

-1 marék friss koriander- vagy petrezselyemlevél

Elkészítés:

A kuszkuszt kétszer annyi forrásban lévő vízzel leöntjük, ízlés szerint sózzuk, majd elkeverjük a vajjal. Lefedjük, és állni hagyjuk.

Amíg a kuszkusz puhul, az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másik narancsot pedig kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk.

A csirkehúst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, majd megpirítjuk benne a húst.

A narancs levét elkeverjük a maradék olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kuszkuszt elkeverjük a felaprított hagymával, a csirkével, a mazsolával és a narancshússal. Rámorzsoljuk a fetát és rálocsoljuk a narancsos öntetet. A frissen felaprított korianderzölddel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva