Nappali ötletek a harmonikus élettérért
2021-07-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

A nappalink kinézete, stílusa, berendezése nagymértékben befolyásolja, hogy miként érezzük magunkat az otthonunkban. Ideális esetben kellemes környezetet teremtünk, ahol szívesen töltjük az időnket. A nappali különösen nagy figyelmet igényel, hiszen itt nemcsak a családunkkal töltünk időt, hanem a hozzánk érkezőkkel is. Az esetek nagy részében ez az a helyiség, ahol hellyel kínáljuk a rokonainkat, barátainkat, éppen ezért korántsem mindegy, hogy néz ki. A nappali ötletek mindig jól jönnek, ha kicsit stílusosabbá, kreatívabbá szeretnénk tenni a lakásunk egyik legfontosabb helyszínét. 


 

A legfontosabb bútorok elhelyezése 

 

nappali ötletek keresgélése, nézegetése beletelhet egy kis időbe, de garantáltan megéri inspirálódni. Utána sokkal könnyebben megtalálhatjuk a megfelelő bútorokat vagy rendezzük át a már meglévőket annak érdekében, hogy harmonikusabbá tegyük a nappalinkat. A legfontosabb bútordarab egyértelműen a kanapé, aminek elhelyezésére több opció is létezik. Legyen szó több részes, L vagy U alakú változatról, bármelyiket lehetőségünk van a fal mellé tenni, de dönthetünk úgy is, hogy a térbe helyezzük. Csak arra figyeljünk, hogy a bútorok mellett maradjon hely a közlekedésre! Minél „szellősebb” egy nappali, annál légiesebb, nagyobb hatást kelt. Erre érdemes odafigyelni, mind a kanapé, mind a többi bútor kiválasztásakor, illetve átrendezésekor. 

 

Fókuszban a falak és a mennyezet 

 

Ha szeretnénk egy kis kreativitást vinni a nappalinkba, akkor nem feltétlenül kell új bútorokban gondolkodnunk. Sőt, még csak át sem kell rendeznünk a belső teret. Néha azzal érjük el a vágyott hatást, ha a falakra vagy a mennyezetre fókuszálunk. Egy különleges tapéta, egy másik szín vagy egy mennyezet dísz elhelyezése is sok esetben ideális választás lehet. Ez esetben is érdemes nézelődni a nappali ötletek között, hiszen sosem tudhatjuk mikor találunk egy olyan tippet, amit mindenképp ki akarunk próbálni. Bátran kísérletezzünk a színekkel, formákkal, egyedi megoldásokkal, ha pedig szükségét érezzük, akkor kérjük szakértő segítségét!