Munkahelyi szerelem – igen vagy inkább mégse?
2021-04-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Az emberek döntő többsége a munkahelyén tölti el ideje nagy részét. Többet, mint a családjával és a barátaival. Ezért is lehetséges, hogy olyan sok munkahelyi szerelem szövődik, bármennyire is nem javasolt keverni a szakmai és a magánéletet. Sok ilyen kapcsolat eleve kudarcra van ítélve, míg mások végül házasságot is kötnek.

De mit tegyél, és mit ne, ha Te is belebonyolódsz egy ilyen kalandba?

Amit meg kell tenned:

1. Tartsd be a céged belső szabályait!

Egyes vállalatok szigorúan tiltják a munkahelyen belüli szerelmi kapcsolatokat, méghozzá okkal. Ezért gondold át alaposan, mielőtt átlépnél egy ilyen kényes határvonalat, hiszen ezzel az állasodat kockáztatod. Bármennyire is titkolnátok, előbb-utóbb mindenre fény derül, és ki tudja, milyen következményekkel jár majd a jövődre nézve.

2. Döntsd el, mi a fontos!

Ezt Neked kell tudnod. Vajon a nehezen megszerzett állásod vagy egy szerelem lehetősége bír nagyobb jelentőséggel az életed ezen pontján? Sokak számára ilyenkor végül a karrier kerül az első helyre, ha nálad is ez a helyzet, akkor inkább ne is vágj bele.

3. Maradj a Veled azonos szinten lévő kollégáknál!

Csak önmagadnak ártasz azzal, ha egy alacsonyabb vagy egy magasabb pozícióban dolgozó munkatársaddal keveredsz viszonyba. Ezzel ugyanis sokak rosszallását is kiváltod, mivel azt gondolhatják, hogy esetleg így akarsz fentebb jutni a ranglétrán.

4. Csakis irodán kívül!

A magánéleted még egy ilyen helyzetben is tartsd meg otthonra. Még véletlenül se mutassátok semmilyen jelét a viszonyotoknak a munkahelyi folyosón vagy az ebédlőben, mert egyrészt senki másra nem tartoznak az intim pillanataitok, másrészt ezzel csak a többi munkatársatokat hozzátok kellemetlen helyzetbe.

5. Tervezz előre!

Egy munkahelyi románc jó kommunikációs stratégiát igényel. Egymás között nyíltan kell beszélnetek minden nehézségről és várható kockázatról, és együtt vállalnotok a következményeket.

Ezt is olvasd el! - 6 tipp, hogyan hívd randira azt a munkatársad, aki tetszik

Amit ne tegyél:

1. Ne siesd el!

Mindannyian jól tudjuk, hogy mi történik, ha túl gyorsan belecsaptok a közepébe a dolgoknak. Egyikőtöknek biztosan többet fog jelenti egy ilyen viszony, mint a másiknak, és a vége egy óriási csalódás lesz. Ráadásul ilyenkor még a közös munka is szinte lehetetlenné válik. Ezért fontos, hogy előbb inkább csak barátkozzatok, ismerjétek meg jól egymást, aztán közösen döntsétek el, hogyan tovább.

2. Ne beszélj róla!

Egy ilyen kapcsolatot jobb titokban tartani, ameddig csak lehet. Ebben meg is kell már a legelején egyeznetek, de készülj fel, nehéz lesz betartani!

3. Ne járassátok le egymást!

Gyakori eset, hogy amilyen gyorsan fellángol egy munkahelyi szerelem, olyan gyorsan el is múlik. De ilyenkor sem szabad abba a hibába esnetek, hogy kínos helyzetbe hozzátok egymást a kollégák előtt. A közösségi médiát pedig pláne nem szabad bevonnod egy hasonló akcióba, mert egyikőtök számára sem lenne jó a vége.

4. Ne kérd a munkatársaidat, hogy válasszanak!

A konfliktusokat is jobb otthon tartani. Ne várd el a kollégáktól, hogy egyikőtök mellett foglaljanak állást, mert ez nem lenne igazságos velük szemben sem. Ezzel csak régi barátságokat tennél tönkre, és hidd el, az egész nem ér ennyit!

Emberek vagyunk, akikkel megesik, hogy beleszeretnek abba a társukba, aki mellett idejük nagyrészét töltik. De, ha úgy érzed, hogy egy munkahelyi kapcsolat fontos számodra, és szeretnéd szorosabbra fűzni, akkor előtte mérlegeld a fenti tanácsokat. Csak akkor vágj bele, ha megéri akár az állásodat is kockára tenni érte!