Mogyorós-tejszínes pohárkrém
2025-03-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 pohárhoz

Az alaphoz:

-20 dkg vajas keksz

A krémhez:

-10 dkg földimogyoró

-4 dl tejszínhab

-50 dkg mascarpone

-5 ek. mogyorókrém

Elkészítés:

Az alaphoz a kekszet morzsásra törjük, a krémhez a mogyorót pedig durvára aprítjuk. A mascarponét kézi habverővel kikeverjük a porcukorral, a tejszínt pedig kemény habbá verjük. A tejszínhab nagyját a krémhez adjuk és óvatosan elkeverjük. A krémet ezután két részre osztjuk.

Az egyik adag krémhez adjuk a mogyorókrémet és a durvára vágott mogyorót. Alaposan elkeverjük, majd óvatosan a sima krémhez forgatjuk. Ízlés szerint édesíthetjük még, ha szükséges.

A krémből keveset a poharak aljába kanalazunk, majd szétosztjuk bennük a kekszeket. Erre kerül a maradék krém. A tetejét a maradék tejszínhabbal és tetszés szerint aprított mogyoróval megszórva, valamint kevés olvasztott csokoládéval megcsurgatva díszítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva