Mogyorós-tejszínes pohárkrém
Hozzávalók 4 pohárhoz
Az alaphoz:
-20 dkg vajas keksz
A krémhez:
-10 dkg földimogyoró
-4 dl tejszínhab
-50 dkg mascarpone
-5 ek. mogyorókrém
Elkészítés:
Az alaphoz a kekszet morzsásra törjük, a krémhez a mogyorót pedig durvára aprítjuk. A mascarponét kézi habverővel kikeverjük a porcukorral, a tejszínt pedig kemény habbá verjük. A tejszínhab nagyját a krémhez adjuk és óvatosan elkeverjük. A krémet ezután két részre osztjuk.
Az egyik adag krémhez adjuk a mogyorókrémet és a durvára vágott mogyorót. Alaposan elkeverjük, majd óvatosan a sima krémhez forgatjuk. Ízlés szerint édesíthetjük még, ha szükséges.
A krémből keveset a poharak aljába kanalazunk, majd szétosztjuk bennük a kekszeket. Erre kerül a maradék krém. A tetejét a maradék tejszínhabbal és tetszés szerint aprított mogyoróval megszórva, valamint kevés olvasztott csokoládéval megcsurgatva díszítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva