Mit tehetsz, hogy a kapcsolatod örökre szóljon?
2023-03-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Létezik sírig tartó szerelem a való életben? Vagy mindez csak tündérmese? Vajon az összes romantikus történet csak áltat minket és hamis illúziókat ébreszt, vagy az igazi boldogság bárki számára elérhető lehet? Nos, a válasz ez utóbbi kérdésre, hogy igen.

De sajnos nem adják könnyen. Bármennyire is úgy tűnhet a mozifilmek vagy szerelmes lányregények nyomán, hogy akár a következő utcasarkon is belebotolhatsz álmaid lovagjába, akivel aztán örökre egy pár lesztek, azért ez meglehetősen ritka. A szerelem megtalálásához talán elég ennyi, de egy kapcsolat fenntartásához bizony küzdeni kell, a páros mindkét tagjának.

Mit kell tenned, hogy a Te életre szóló szerelmed is valósággá váljon? Csak kövesd a tanácsainkat!

 

Kell a megújulás

Egy évek óta tartó kapcsolatban sajnos előbb-utóbb rutinszerűvé válnak a dolgok. A hosszú együtt töltött idő alatt kiismeritek egymást, és már nehezen tudjátok meglepni bármivel is a másikat. Ez pedig a szenvedély és az érdeklődés megfakulásához vezet. Ezt a törvényszerű folyamatot lassíthatod, akár el is kerülheted, ha minden nap teszel érte, és keresed a lehetőséget a megújulásra, és kapcsolat frissen tartására.

Kell a döntés

Sokan úgy gondolják, hogy egy komoly, hosszan tartó kapcsolat a kölcsönös vonzalmon, az erős érzelmi kötődésen, a szenvedélyen alapszik. De az igazság az, hogy egy párkapcsolat, egy házasság és annak folyamatos ápolása, nem más, mint egy döntés, amelyet Neked kell meghoznod. Időnként egyszerűbbnek tűnik a könnyebb utat választani, és kilépni a kapcsolatból, ha a dolgok kezdenek megromlani. De, ha igazán eldöntötted, hogy egy bizonyos ember mellett szeretnéd leélni a hátralévő életed, akkor a mélypontokat is együtt kell átvészelnetek. Amint ez az elhatározás kölcsönössé válik, és ki is tartotok mellette, akkor a kapcsolatotok virágzásba kezd, és soha nem ér véget.

Kell a vonzalom

Vajon miért van az, hogy az emberek többsége úgy véli, egy régóta tartó kapcsolatban már nincs szükség ölelésre, csókra vagy bókokra? Természetesnek veszik egymás jelenlétét, és úgy érzik nem kell már kimutatniuk az érzéseiket egymás iránt, hiszen úgyis tudja a másik. De ez teljesen helytelen hozzáállás. A szenvedély fennmaradásához igenis fontos, hogy újra és újra kifejezzük a vonzalmunkat a párunk felé. Hogy megdicsérjük, és értékeljük. Nem baj, ha úgy érzed, hogy csak önmagadat ismétled. A párodnak milliószor is jól esik majd újra hallani a szavaidat.

Ez is érdekelhet! - Hogyan tartsd ébren a romantikát?

Kell a romantika

Még akkor is fontos, hogy próbálkozz, ha nem vagy túl romantikus alkat, és nem jutnak eszedbe filmbe illő nagy ötletek. Kezdj apró gesztusokkal, hétköznapi figyelmességekkel. Szervezz meglepetés randevúkat, vidd vissza a párod arra a helyre, ahol először találkoztatok, vagy csak lepd meg a kedvenc vacsorájával. Ilyen dolgokat nem nehéz kitalálni, sem megvalósítani, és minél gyakrabban próbálkozol, annál több boldog pillanatot szerezhetsz a közös életetekbe.