Hogyan tartsd ébren a romantikát?
2022-06-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

A legtöbb ember úgy véli, hogy a romantika valami óriási gesztus, amellyel elvarázsolod és leveheted a párod a lábairól. Gondolják ezt azért, mert így látjuk a filmek nagyszabású jeleneteiben, vagy olvassuk a mindenkit megríkató lányregényekben.

Holott a valódi romantika nem igényel eget rengető tetteket, sem moziba illő őrült vállalkozásokat. Egy hosszú távú kapcsolatban inkább sok apró odafigyelésre és kedves gesztusra van szükség, amely fenntarthatja két ember között a kötődést és azt a bizonyos szikrát. Sokszor annyira egyszerű dolgokon múlik, hogy nem is gondolnánk. Hogy miért? Talán mert szeretünk mindent túlbonyolítani.

Pedig az apró dolgok tényleg képesek csodát tenni. Nincs szükség drága ajándékokra, őrült meglepetésekre vagy nagy ötletekre. A két legfontosabb, hogy hatni tudj a párod érzelmeire, és persze, hogy vedd ki a részed a kapcsolat folyamatos fenntartásából.

Ne gondold túl!

Sokszor megfigyelhető, hogy egy óriási meglepetés nem annyira a másik fél boldogságáról szól, sokkal inkább az ajándékozóról, és hogy ő jobban érezze magát a saját bőrében. A meglepetések szuper dolgok, de hosszabb távon fontosabb a gyakorlatiasabb oldal. Nem egyszer fordul elő, hogy valaki jobban szereti maga kiválasztani a saját ajándékát, amire igazán vágyik, és így elkerülhető néhány kellemetlen melléfogás vagy kínos magyarázkodás, főleg, ha még sok pénzbe is került, és végül a vágyott célt sem sikerült általa elérni.

Segíts a ház körül!

Bármennyire is nem hangzik romantikusan, egy kapcsolatban a szenvedély fenntartásához olyan gyakorlatias dolgokra is szükség van, mint a feladatok megfelelő elosztása. Hiába ugyanis a nagy szerelem, ha a párod mindig minden munkát rád hagy, akkor előbb-utóbb Te is elveszíted a lelkesedésedet, és belefásulsz az állandó problémákba. Ráadásul egyre zavaróbb lesz számodra, hogy mindent Neked kell megoldani, és végül már emlékezni sem fogsz arra a kezdeti időszakra, amikor még rózsaszínben láttad kettőtök közös életét.

Ha igazán romantikus szeretnél lenni a hétköznapokban, akkor kérés nélkül vidd le a szemet, intézd el a bevásárlást, és néha még egy romantikus vacsorával is meglepheted a kedvesed, amikor a kedvencét főzöd.

Ez is érdekelhet! - 8 apró trükk, hogy feléleszd a szenvedélyt a párkapcsolatodban!

Éld meg a pillanatot közösen a pároddal!

A romantikus gesztusok legfontosabb célja, hogy boldogabbá tegyük a párunkat, és kifejezzük odaadásunkat, illetve figyelmünket. Szánj elég időt a bensőséges beszélgetésekre, az összebújásokra, a közös semmittevésekre. Ezek azok a pillanatok, amelyek meghitté varázsolják a hétköznapokat, és nem hagyják elveszni a kettőtök között lévő különleges kapcsolatot.