Mit mondj a randi partnerednek, amikor bevallja, hogy elvált?
2020-10-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az online társkereső oldalakon számtalan dolgot elárulhatunk magunkról az adatlapunkon. Vannak emberek, akik leírnak mindent, míg mások csak néhány fontosabb tényt árulnak el az életükről. Egy személyes találkozón azonban úgyis mindenre fény derül.

Lehet, hogy a Veled éppen szemben ülő partnered feltüntette a profiljában, hogy korábban már volt házas, de az is előfordulhat, hogy eddig mélyen hallgatott róla. Most viszont elmeséli, Neked pedig reagálnod kell rá. De vajon mi a jó válasz egy ilyen vallomásra?

Számos fiatalon megkötött házasság végződik szakítással, és rengeteg elvált társkeresővel találkozhatsz, mégsem könnyű számukra erről beszélni, és a partnerük számára sem egyszerű egy ilyen helyzetet jól kezelni.

Van, aki kérdezősködni kezd a részletekről, mások elütik egy poénnal, esetleg azonnal témát váltanak, vagy egyáltalán nem válaszolnak rá semmit.

De melyik út lehet a helyes? Mit mondhatsz annak, aki az első randitokon vallja be, hogy elvált?

1. Ne mond azt, hogy sajnálod, inkább gratulálj!

Ha egyszer egy házasság nem működik, és a pár meg meri tenni azt a nehéz lépést, hogy véget vet neki, az nagy bátorságra vall, és ez végső soron pozitív dolog. Ezért semmiképpen ne kezdj el sajnálkozni, inkább emeld ki, hogy mennyire becsülöd az erejét. Persze, ha véletlenül belefutsz egy olyan esetbe, ahol adott fél nem akarta a válást, jobb, ha sűrű bocsánatkérések közepette témát váltasz. Ugyanakkor abban is biztos lehetsz, hogy egy ilyen randi partner nem is áll még készen új ismeretségekre, és pláne a szerelemre.

2. Hagyd, hogy ő irányítsa a beszélgetést ebben a témában!

Vannak, akik szeretnek mesélni az exükről, mások inkább hallgatnak róla. De, ha nagyon kíváncsi vagy a részletekre, akkor is hagyd meg neki a döntés jogát. Kérdezd meg, hogy akar-e róla beszélni, és a válasza szerint lépj tovább. Ne erőltess semmit.

Ezt is olvasd el! - Hogyan randizz újra egy válás után? – 12 szakértő tipp

3. Biztosítsd a megértésedről!

Ha folytatni akarja a témát, akkor azzal könnyítheted meg a dolgát, ha elfogadó és megértő vagy. Mondhatod neki, hogy a válás gyakori dolog, Neked is több elvált ismerősöd van, ettől még senki sem rosszabb a másiknál. A lényeg, hogy éreztesd vele, nem ítéled el, hiszen bárkivel előfordulhat.

4. Beszélj valami másról!

Még ha szóba is kerül, ne ez a dolog legyen a randi fő témája. Könnyű beleesni abba a hibába, hogy bármennyire is nem akartok róla beszélni, végül jól kivesézitek. Ha nem tudod, hogyan válts témát, akkor egyszerűen kérdezz rá, hogy szeretne-e másról mesélni. A legtöbben igennel fognak felelni, és máris könnyedebb területek felé evezhettek, jöhetnek az utazós történetek vagy épp a kedvenc elfoglaltságok. Ez mégis csak egy randi, nem lelki terápia.

A legfontosabb, hogy sose zárj ki valakit a potenciális jelöltjeid közül, mert már egyszer házas volt. Ezzel csak saját magadat fosztod meg egy lehetőségtől. Ki tudja, talán pont ő lenne az ideális számodra, de Te még csak esélyt sem adtál neki. Hidd el, nem éri meg.