Mit lehet tudni a reinkarnációról
2023-10-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Amióta világ a világ, a reinkarnáció, vagyis a lélek újjászületésének tényét számtalan vallás és filozófiai iskola elfogadta. A lélekvándorlás tana szerint halál nem létezik, a lélek örök életű és számtalan születése során különféle megtestesüléseket ölt magára.

Népszerű színművészünk, Rékasi Károly a csaknem az életébe kerülő, 2015 júniusában bekövetkezett motorbalesete után élt meg valami olyat, aminek hatására elkezdett azon gondolkodni: valami lehet ebben az elképzelésben...

– Megérkeztek a mentők, akiknek ismeretlenül is hálával tartozom. A klinikai halál állapotában voltam. Azt mesélték Gerdámnak, hogy amikor visszatértek az életfunkcióim, folyamatosan latinul beszéltem. Ez az életem egyik lényeges hiátusa: soha semmilyen módon idegen nyelvet nem tudtam megtanulni, pedig több módon is tettem rá kísérletet. A mentőorvos, akinek tudnia kell latinul, azt mondta, hogy összefüggően, értelmesen beszéltem latinul. Ha az embernek csak egyetlenegy élete van, én pedig nyilvánvalóan nem tudtam megtanulni 60 éves koromra egyetlen idegen nyelvet sem, akkor ez honnan jött? Döntse el mindenki, hogy egyszer vagyunk-e itt ebben a formában, vagy akár többször is előfordultunk. Én ezt bizonyítéknak fogom föl, nem nagyon tudom megmagyarázni... – mesélte a színész Peller Mariann-nak az Utazás a lelked körül című műsorában.

Lady Di, Lily Pons és Sidney Coe Howard

A közösségi médiában szinte naponta találkozunk hihetetlen sztorikkal, amelyek sokak szerint mégis azt bizonyítják: igazak a lélekvándorlásról szóló történetek.

Egy négyéves kisfiú, Billy Campbell állítólag nem másnak, mint magának Diana hercegnőnek a reinkarnációja. Bár Billy több mint 18 évvel született a Szívek hercegnőjének a halála után, mégis amióta csak beszélni tud, azt állítja magáról, hogy előző életében ő volt Diana hercegné.

Ahogy cseperedett, úgy osztott meg egyre több részletet a hercegnő életéből. Családja teljes döbbenetére például pontosan leírta a Balmoral-kastély – Lady Di anyósa, a néhai királynő kedvenc skóciai nyaralója – szobáinak be­ren­dezését. A legsokkolóbb mégis az volt, amikor egy nap a kisfiú ránézett Diana fotójára és így szólt:

„Egy hercegné voltam, de aztán egy nap eljöttek értem a szirének, és utána már nem voltam az.”

De Billy elkezdett mesélni egy állítólagos fiútestvéréről, Johnról, akit annak korai halála miatt soha nem ismerhetett meg. A kissrác szülei akkor döbbentek meg a legjobban, amikor az interneten utánanézve kiderült, hogy Dianának valóban volt egy John nevű testvére, aki még a születése előtt meghalt. Hab a tortán, hogy a kisfiú Vilmos és Harry hercegeket a fiaiként emlegeti. Történt mindez úgy, hogy a szülők, családtagok soha nem beszélgettek Diana hercegnőről, illetve az életéről. Magyarázat egyelőre nincs a történtekre.

Egy Lee nevű kisfiú hasonló dolgokat élt meg. Igaz, ő nem Diana hercegnő reinkarnációja, hanem „csak” az Elfújta a szél forgatókönyvírójáé. Kétéves korában már gyakran mesélt arról a szüleinek, hogy van egy másik anyukája és egy másik ház is, ahol élt. Hároméves korára egyenesen azt állította, hogy nem június 21-én, hanem június 26-án van a születésnapja és a középső neve Coe.

Ahogy a gyerek nőtt, úgy tágult a felidézett dolgok köre. Ez egészen addig ment így, amíg a gyerek arról kezdett beszélni, hogy forgatókönyveket írt, és volt egy Jennifer nevű lánya, aki sajnos 48 évesen elhunyt. Lee szülei próbára tették a gyereküket, és filmcímeket soroltak neki, hogy melyik az, amelynek a forgatókönyvét ő írta. Amikor az Elfújta a szélt említették, a gyerek szeme felcsillant, és egyből rávágta, hogy ez a film az, amit ő írt. A szülők kis nyomozás után kiderítették, hogy az Elfújta a szél szerzőjét Sidney Coe Howardnak hívták, június 26-án született, és volt egy Jennifer nevű lánya, aki 48 éves korában halt meg...

Egy hatéves kislány, Dorothy is a szívbajt hozta az anyukájára, amikor a gyerek pontos részleteket mesélt a híres opera-énekesnő, Lily Pons életéből. Dorothy mindent tudott az elhunyt énekesnőről. A hangja pedig születése óta tökéletes, háromévesen már egy musicallban is fellépett. Az édesanyja elvitte egy reinkarnáció-szakértőhöz, bizonyos dr. Semkiw-hez, aki több ezer lehetséges reinkarnációs esetet tanulmányozott már. És a szakértő is megerősítette, hogy Dorothy a híres opera-énekesnő minden belső és külső jegyét magán viseli.