Mire kell figyelned, ha 40 éves múltál és párt keresel?
2017-10-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Elmúltál 40 éves és még mindig keresed a szerelmet? Ahelyett, hogy megijesztene ez a dolog, vizsgáld meg önmagad és derítsd ki, hol hibázol. Lehetséges, hogy épp te vagy az oka annak, hogy nem közelednek feléd a férfiak.

40 évesen már nehezebb párt találnod, mint tíz évvel ezelőtt. Az ismerkedés folyamata viszont ugyanúgy zajlik, mint a tizen-, huszon-, vagy harmincas éveinkben, azonban mégis van egy dolog, ami nem ugyanaz idősebb korunkban, éspedig a szükségletek és vágyak.

Lehetséges, hogy az olyan dolgokat, melyeket korábban nagyon fontosnak tartottál egy férfiban, idővel már nem lesznek annyira fontosak, sőt lehet, hogy akár teljesen jelentéktelenné válnak. Fontos az, hogy minden életkorban, amikor társat keresel, aktualizáld a szükségleteidet és vágyaidat. 40 évesen már nem várhatsz el olyan dolgokat egy párkapcsolattól vagy egy férfitől, amit elvártál 20 évesen.

Ha nagyon nehéz neked olyan párt találni, akivel ki tudnál alakítani egy stabil párkapcsolatot, és ha frusztrál az, hogy már elmúltál 40 éves és még mindig nincs párod, akkor lépj egyet hátra és kérdezd meg magadtól, hogy mit keresel, és nem találsz. A probléma lehetséges, hogy benned kereshető és nem azokban a férfiakban, akikkel találkozgatsz.

Pszichológusok azt mondják, hogy csupán két kérdést kellene feltenned magadnak mielőtt elkezdenél aktívan párt keresni.

1. Túl nagy érzelmi poggyászt cipelek magammal?

Amikor egy új kapcsolatba kezdünk valakivel, valójában az összes előző kapcsolatból származó emléket, tapasztalatot és sérelmet magunkkal hozzuk. Ritkán kezdünk tiszta lappal, és a legtöbb ember nem rendezi az érzelmi problémáit, mielőtt nyit egy új partner felé.

Egy hosszú távú, működőképes kapcsolat kialakításához azonban fontos, hogy mindkét fél lezárja az előző kapcsolatát, elengedje a múltat, és megtegye a szükséges lépéseket ahhoz, hogy túljusson a fájdalmas emlékein.

2. Nyitott a szívem?

Minden új kialakuló kapcsolat esetében már előre félsz attól, hogy visszautasítanak? Ha igen, lehetséges, hogy anélkül visszautasítod a férfiakat, hogy ezt észrevennéd. Ha a tudatalattidban visszautasítod őket, mindazon férfiak, akik vonzódnak hozzád, egy negatív energiát is fognak érezni felőled. A végeredmény pedig az lesz, hogy mindannyian boldogtalanok lesztek.

Természetes az, ha izgulsz akkor, amikor 40 felett keresel magadnak párt. Lehet, hogy az elején egyenesen furcsa lesz a helyzet, de ha megtanulod felismerni a szükségleteidet, és tudod, hogy mit vársz el a leendő párodtól, akkor biztosan formába lendülsz, és ismét önfeledten bele tudod magad vetni az ismerkedésbe.