Mini szőlős piték
2024-05-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 16 kosárkához:

-15 dkg vaj + a kenéshez

-20 dkg liszt

-1 tasak sütőpor

-2 ek. szőlőlé

A töltelékhez:

-12,5 dkg zsírszegény krémes túró

-1 dl natúr görög joghurt

-5 dkg eritrit

-1 citrom reszelt héja

-16-16 szem piros és fehér szőlő

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a vajjal. Alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a szőlőlevet és cipóvá összegyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni kb. 1 órára.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A kosárformákat vékonyan kivajazzuk, majd a tésztából 1-1 evőkanálnyit a mélyedésekbe nyomkodjunk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a túrót összekeverjük a joghurttal, az eritrittel, ízlés szerint vaníliával, citromhéjjal ízesítjük, majd a már kihűlt kosarakba töltjük. A szőlőszemeket megmossuk, kettévágjuk, a süteményeket ezekkel díszítjük és tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva

1 darab: 130 kcal