Mini szőlős piték
Hozzávalók 16 kosárkához:
-15 dkg vaj + a kenéshez
-20 dkg liszt
-1 tasak sütőpor
-2 ek. szőlőlé
A töltelékhez:
-12,5 dkg zsírszegény krémes túró
-1 dl natúr görög joghurt
-5 dkg eritrit
-1 citrom reszelt héja
-16-16 szem piros és fehér szőlő
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a vajjal. Alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a szőlőlevet és cipóvá összegyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni kb. 1 órára.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A kosárformákat vékonyan kivajazzuk, majd a tésztából 1-1 evőkanálnyit a mélyedésekbe nyomkodjunk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a túrót összekeverjük a joghurttal, az eritrittel, ízlés szerint vaníliával, citromhéjjal ízesítjük, majd a már kihűlt kosarakba töltjük. A szőlőszemeket megmossuk, kettévágjuk, a süteményeket ezekkel díszítjük és tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 130 kcal