„Mindenmentes” gyümölcstorta
2024-04-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 12 szelethez

Az alaphoz:

-15 dkg magozott aszalt datolya

-20 dkg darált mandula

-1 ek. kókuszolaj (olvasztott)

A krémhez:

-3 banán

-20 dkg áfonya (fagyasztott)

-20 dkg eper (fagyasztott is lehet)

-2 ek. kókuszolaj (olvasztott)

-1 ek. édesítőpor

-2 ek. útifűmaghéj

A díszítéshez:

-mandulaforgács (pirított)

Elkészítés:

Az alaphoz a datolyát késes darálóba tesszük, krémesre mixeljük. Hozzáadjuk a mandulát, a kókuszolajat és átforgatjuk. A masszát nedves kézzel 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk.

A krémhez a banánt az eperrel, az áfonyával (fagyosan lehet használni a gyümölcsöt), botmixerrel péppé zúzzuk, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, ízlés szerint mézzel édesítjük, és az alapra öntjük.

Egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap megszórjuk pirított mandulaforgáccsal, és szeleteljük.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: másnap