„Mindenmentes” gyümölcstorta
Hozzávalók kb. 12 szelethez
Az alaphoz:
-15 dkg magozott aszalt datolya
-20 dkg darált mandula
-1 ek. kókuszolaj (olvasztott)
A krémhez:
-3 banán
-20 dkg áfonya (fagyasztott)
-20 dkg eper (fagyasztott is lehet)
-2 ek. kókuszolaj (olvasztott)
-1 ek. édesítőpor
-2 ek. útifűmaghéj
A díszítéshez:
-mandulaforgács (pirított)
Elkészítés:
Az alaphoz a datolyát késes darálóba tesszük, krémesre mixeljük. Hozzáadjuk a mandulát, a kókuszolajat és átforgatjuk. A masszát nedves kézzel 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
A krémhez a banánt az eperrel, az áfonyával (fagyosan lehet használni a gyümölcsöt), botmixerrel péppé zúzzuk, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, ízlés szerint mézzel édesítjük, és az alapra öntjük.
Egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap megszórjuk pirított mandulaforgáccsal, és szeleteljük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: másnap