Milyen a jó társkereső bemutatkozás?
2017-02-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e? Regisztráltál egy online társkeresőre, de még sincs nagy sikered a pártalálásban? Nem tudod, hogyan készítsd el úgy a profilod, hogy az vonzó legyen a többiek számára? Alábbi cikkünkben erre adunk pár tippet.

Akár a bemutatkozó levélnél, a profilban szereplő jellemzésnél is érdemes odafigyelni néhány apróságra. A bemutatkozás helyesírására különösen érdemes odafigyelni, rossz benyomást kelt, ha hemzseg a helyesírási hibáktól.

A jellemzésedben röviden foglald össze, milyen embernek tartod magad, legfőképpen persze a pozitív tulajdonságokat érdemes kiemelni. Nem baj az sem, ha valaki határozottan megfogalmazza, mik az elképzelései, sőt, ez kifejezetten jó, az viszont nem jó, ha a jellemzés hangneméből sugárzik a keserűség, az önbizalomhiány vagy a túlkompenzálás.

Lehet persze szűrőként használni a bemutatkozást és hangsúlyozni, hogy mi az, amit biztosan nem keresünk, de érdemes odafigyelni arra, hogy ne keltsen negatív érzéseket a szöveg. Nem baj, ha magasra tesszük a mércét, de azért nem árt, ha van bennünk kompromisszumkészség, ezért azt is jó eldönteni, mi az, amiből biztosan nem engedünk, és mi az, aminek még esélyt adunk. Gondolunk itt például olyasmire, mint a társkeresés pontos célja. Lehet a hosszú távú cél a házasság akár, de főleg nők esetében nem biztos, hogy jó ragaszkodni ennek hangsúlyozásához. Akarhatunk gyereket, de ha mindjárt kikötjük, hogy csak olyannal ismerkedünk, aki szintén erre vágyik, igencsak szűk lesz a kínálat.

Hölgyek! Bármennyire is úgy érezzük, hogy szorít minket az idő (a 35 feletti nőknél a gyerekvállalás már igencsak sürgős projekt lehet), ha alkalmas partnerre vágyunk - és nem arra, hogy esetleg egyedülálló anyaként éljük a további életünket -, ne éreztessük a jelentkezőkkel, hogy mennyire sietős nekünk. Nagy a valószínűsége, hogy a sietség visszaüt. Lehet, hogy el kell eresztenünk a gyerek utáni vágyunkat, ha társat szeretnénk találni. Ne a gyerek legyen a lényeg a társkeresésben, hanem a megfelelő partner. És, ha nem találunk apajelöltet, még mindig jól érezhetjük magunkat valakivel.

A bemutatkozó szövegnél, akárcsak a keresett partner jellemzésénél legyünk lehetőleg tömörek és lényegre törőek, de ne vegyük magunkat véresen komolyan. A játékosság, a könnyedség nagyon fontos ahhoz, hogy vonzónak lássanak bennünket, ám a viccelődéssel vigyázzunk, csak óvatosan adagoljuk. Ugyancsak nem szerencsés az idézetgyűjtemény felvonultatása. Nem az olvasmányainkra kíváncsiak a többiek, hanem ránk, ha egy-két idézet szerepel, az bőven elég, és sokkal elgondolkodtatóbb lehet, mint az ömlesztett könyvtár.