Miért találnak párra nehezebben a független nők?
2021-10-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Párra lelni nem könnyű, és vannak emberek, akik számára különösen nagy kihívást jelent. Közéjük tartoznak azok a nők is, akik szeretik függetlenségüket, ragaszkodnak hozzá, ugyanakkor mégsem akarnak magányosan élni. Számtalan oka van annak, ha egy férfi elriad egy független nőtől, és persze ezek a hölgyek is komoly harcokat vívnak a saját lelkükkel, ha szerelemről van szó.

Mi abban hiszünk, hogy mindenkinek van egy párja valahol, csak idő kérdése, mikor talál rá. De miért ilyen bonyolult ügy ez az ő esetükben?

Egy párkapcsolat korai szakaszában mindkét fél fokozottan igényli a másik társaságát. Minden percet az új párunkkal szeretnénk tölteni, kizárni a külvilágot és csak egymásra koncentrálni. Egy független nő azonban félti saját szabadságát és megszokott önálló életét. Nem szívesen hagy fel korábbi életmódjával, a munkájának vagy a szenvedélyének él, és ebbe egy társ nehezen fér bele. Vannak férfiak, akik ezt egy ideig tolerálják, de a többség ennél többre vágyik. Ez a fajta túlzott közeledés viszont taszíthatja a független nőket, és inkább kilépnek a kapcsolatból, mert nem akarnak mindent feladni egy kapcsolat kedvéért.

Egy klasszikus romantikus randin egyértelmű, hogy nagyvonalúan a férfi fizeti a számlát, és szervezi az estét, illetve a programokat. Egy független nő esetében azonban ez sem megy a szokványos módon. Ők ugyanis nem igénylik, hogy bárki fizessen és irányítson helyettük, vagy akár eltartsa őket, hiszen saját maguk megteremtik az anyagi jólétüket. Ilyen esetben a férfi mindenképpen jobban jár, ha hagyja, hogy a nő is fizessen, és gyorsan túllép ezen az anyagias témán.

Egy másik tényező, ami másként működik a független nőknél, a kapcsolat fejlődésének a sebessége. Ők ugyanis nem szeretnek semmit sem elkapkodni, egy túlzottan rámenős férfi inkább taszítja őket. Általános érvényű, hogy lassan járj, tovább érsz, és ez különösen igaz egy szabadságát féltőn óvó nő esetében.

Egy független nő számára azonban leggyakrabban azért nehéz egy boldog párkapcsolat kialakítása és megtartása, mert a férfiak nem tudnak mihez kezdeni egy ilyen helyzettel. Ha a nő sikeres és anyagilag stabil háttérrel rendelkezik, akkor az riasztó lehet egy kevésbé tehetős férfi számára. Szerencsére ilyenkor is van megoldás, amellyel áthidalhatók az anyagi ellentétek, és megakadályozható, hogy a pénz két ember boldogságának útjába álljon.

Mit tehet egy férfi, ha a nő sikeresebb? – Olvasd el korábbi cikkünkben!