Mely árnyalatokat használd a szemöldöködhöz?!
2023-04-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A szemöldökünk nemcsak a szemünket védi az izzadságtól és az esőtől, hanem az egész arcunk karakterét meghatározza. Éppen ezért nem mindegy, hogy mivel emeled ki. A legjobb árnyalat kiválasztása nem könnyű feladat, de most ehhez adunk néhány tippet.

Mit érdemes figyelembe venned?

A bőröd, a szemöldököd és a hajad színe kulcsfontosságú a tökéletes árnyalat kiválasztásához. Ezeket a tényezőket mind figyelembe kell venni, amikor bármilyen szemöldökterméket vásárolsz. Persze azt valószínűleg magadtól is tudod, hogy ha világos szőke hajad van, nem fogsz szurokfekete szemöldökceruzát választani. De ha azt feltételezed, hogy a hajad színéből közvetlenül következtethetsz a szemöldököd ideális színére, akkor nincs teljesen igazad. Sokkal inkább a bőr és a haj alaptónusa az, ami számít. Ez határozza meg, hogy mennyire legyen világos, sötét, hűvös vagy meleg a szemöldöksmink.

Világos vagy sötét?

Ha a lehető legtermészetesebb megjelenésre törekszel, akkor a legjobb, ha a természetes szemöldöknél körülbelül egy árnyalattal világosabb színt választasz. Ha betartod ezt a szabályt, a szín beleolvad a szemöldök természetes tónusába. Ez pedig sűrűbbé és intenzívebb megjelenésűvé teszi a szemöldököt.

Hűvös vagy meleg?

Az, hogy a szemöldökceruza tónusa hűvös vagy meleg legyen, a bőr tónusától függ. Az alapszabály a következő: minél világosabb a bőröd, annál hűvösebb legyen a szemöldököd színe. Ha sötétebb vagy sárgásabb a bőrtónusod, akkor melegebb színeket válassz.

Kivételt képeznek a vörös hajúak. Bár a legtöbbjüknek világosabb a bőrtónusa, mégis érdemesebb melegebb színt választaniuk.