Megjelent az első fa tornacipő
2017-05-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs Jó hír, hogy egyre több divatcég keresi a környezettudatos gyártási folyamatok lehetőségeit, és innovatív technológiákkal igyekeznek megvédeni Földünket a károktól.

A Vagabond márka fontosnak tartja hogy csökkentsék a természeti rendszert ért feszültséget, ezért ők az állatok védelme mellett tették le a voksukat. Egy ideje már kapható náluk a non-animal kollekció, ami olyan tartósan jó minőségű cipőkből áll, amelyek nem állati bőrből készültek. Szerencsére a remek kezdeményezést tárt karokkal fogadták a vásárlók, ami arra ösztönözte a gyártókat, hogy tovább fejlesszék ökobarát munkásságukat.

Így született meg az első, újrahasznosítható Cseresznyefa Ligneah anyagból készült cipő, amely az ikonikus, Paul névre keresztelt modell növényi eredetű összetevőkből készült változata.A facipőt természetesen nem úgy kell elképzelni, mint Nils Holgerson kopogós klumpáját! Az előállítás úgy néz ki, hogy nagyon vékony fa szeleteket pamut anyagra rögzítenek olyan technikát alkalmazva, ahol az ellenállás és a tartósság biztosított. Ezután a felületet mikrolézerrel maratják, így bőrszerűen puha lesz a végeredmény, melyet pofon egyszerűen, egy nedves ronggyal könnyedén tisztán is tarthatsz. Ráadásul még a talp gumi része is újrahasznosított gumikeverékből készült!Hát nem csodás? Ha egy ilyen darabot viselsz egyszerre lehetsz modern, újító, környezettudatos és állatbarát, nem mellesleg pedig szuper trendi.

Forrás: Glamour