Meggyes Kókuszgolyó
Hozzávalók:
-15 g búzadara
-250 g darált keksz
-20 g kakaópor
-100 g kókuszreszelék
-200 g porcukor
-15 ml rum
-1 dl tej
-100 g vaj
Meggyes kókuszgolyó elkészítése:
A tejben keverjük el a búzadarát és hagyjuk állni minimum 5 percig, majd keverjük hozzá a kakaóport és a rumot (vagy rum aromát) is.
Daráljuk le kedvenc kekszünket (szerintem háztartási vagy Győri édes kekszből a legfinomabb), majd egy nagy tálban öntsük hozzá a tejes keveréket és mehet bele az összes többi hozzávaló is. A kókuszreszeléknek csak a fele kerüljön a tésztába, a másik felében a kókuszgolyókat fogjuk meghempergetni.
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát egy fakanállal vagy simán kézzel.
Ha a tészta összeállt, formáljunk egyenlő nagyságú golyócskákat. A közepüket kissé benyomva, tegyünk egy meggyet a közepére, majd formázzuk véglegesre.
A meggyes kókuszgolyó már csak arra vár, hogy meghempergessük őket a maradék kókuszreszelékben.
Tippek
A rumos íz kedvelőinek: nem csak a kókuszgolyó tésztájába kerülhet rum, érdemes a meggyet is egy éjszakán át egy kis rumos lében áztatva tárolni, hogy megszívja magát. Ha ez soknak tűnik, akkor a tésztából kihagyhatjuk a rumot és csak a meggyet áztassuk bele, vagy fordítva.
Forrás