Meggyes Kókuszgolyó
2023-07-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-15 g búzadara

-250 g darált keksz

-20 g kakaópor

-100 g kókuszreszelék

-200 g porcukor

-15 ml rum

-1 dl tej

-100 g vaj

Meggyes kókuszgolyó elkészítése:

A tejben keverjük el a búzadarát és hagyjuk állni minimum 5 percig, majd keverjük hozzá a kakaóport és a rumot (vagy rum aromát) is.

Daráljuk le kedvenc kekszünket (szerintem háztartási vagy Győri édes kekszből a legfinomabb), majd egy nagy tálban öntsük hozzá a tejes keveréket és mehet bele az összes többi hozzávaló is. A kókuszreszeléknek csak a fele kerüljön a tésztába, a másik felében a kókuszgolyókat fogjuk meghempergetni.

Alaposan gyúrjuk össze a tésztát egy fakanállal vagy simán kézzel.

Ha a tészta összeállt, formáljunk egyenlő nagyságú golyócskákat. A közepüket kissé benyomva, tegyünk egy meggyet a közepére, majd formázzuk véglegesre.

A meggyes kókuszgolyó már csak arra vár, hogy meghempergessük őket a maradék kókuszreszelékben.

Tippek

A rumos íz kedvelőinek: nem csak a kókuszgolyó tésztájába kerülhet rum, érdemes a meggyet is egy éjszakán át egy kis rumos lében áztatva tárolni, hogy megszívja magát. Ha ez soknak tűnik, akkor a tésztából kihagyhatjuk a rumot és csak a meggyet áztassuk bele, vagy fordítva.

Forrás