Meggyes csokoládészelet
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához:
-30 dkg liszt
-1 mk. sütőpor
-15 dkg margarin
-8 dkg porcukor
-1 tojássárgája
-1 ek. tejföl
-1 ek. rum
A krémhez:
-20 dkg meggy
-3 ek. rum
-20 dkg étcsokoládé 60%-os
-40 dkg margarin
-18 dkg porcukor
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a rumot, és cipóvá gyúrjuk. Lefóliázva hűtőben 1 órát pihentetjük.
A krémhez a meggyet megmossuk, kimagozzuk, meglocsoljuk a rummal. A csokoládét tálkába tördeljük, és vízgőz fölött felolvasztjuk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét, a magozott meggyet a rummal együtt, és hűtőben kenhetőre hűtjük.
Az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán 4 mm vastag téglalappá kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-os sütőben, kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Végül a tésztalapra szedjük a csokikrémet, elsimítjuk, hűtőben megdermesztjük és tálaláskor forró vízbe mártott késsel téglalapokra vágjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva