Meggyes csokoládészelet
2024-11-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához:

-30 dkg liszt

-1 mk. sütőpor

-15 dkg margarin

-8 dkg porcukor

-1 tojássárgája

-1 ek. tejföl

-1 ek. rum

A krémhez:

-20 dkg meggy

-3 ek. rum

-20 dkg étcsokoládé 60%-os

-40 dkg margarin

-18 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a rumot, és cipóvá gyúrjuk. Lefóliázva hűtőben 1 órát pihentetjük.

A krémhez a meggyet megmossuk, kimagozzuk, meglocsoljuk a rummal. A csokoládét tálkába tördeljük, és vízgőz fölött felolvasztjuk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét, a magozott meggyet a rummal együtt, és hűtőben kenhetőre hűtjük.

Az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán 4 mm vastag téglalappá kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-os sütőben, kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Végül a tésztalapra szedjük a csokikrémet, elsimítjuk, hűtőben megdermesztjük és tálaláskor forró vízbe mártott késsel téglalapokra vágjuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 4 óra múlva