Megcsalásnak számít-e a flört? Mikor igen, és mikor nem?
2021-04-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ártatlan flört vagy annál sokkal több? Ez a kérdés, amely már annyi párkapcsolatot tett tönkre. Féltékenység, bizonytalanság és számtalan konfliktus. Ezt mind okozhatja, ha valaki félre kacsingat a kapcsolatából. Egy ilyen eset a legszorosabb kötelékben is viszályt szít, ezért nem árt az óvatosság.

De tényleg ilyen óriási hatással lehet egy kis flört egy pár életére? Egy ártalmatlan beszélgetés már megcsalás? 3 eset, amikor igen, és még 3, amikor nem.

Megcsalásnak számít a flört? Amikor igen:

1. Érzelmi kötődés alakul ki benned.

Ha csak rágondolsz, akkor úgy érzed, hogy az illetővel akár fizikai kapcsolat is kialakulhatna, de persze sosem lépitek át azt a bizonyos határvonalat? Nos ebben az esetben sajnos a flört bármikor könnyedén átlendülhet egy másik szakaszba, ahonnan már nincs visszaút, és a hűtlenség megtörténik. Amikor egyre szorosabb érzelmek kötnek ehhez a másik emberhez, szorosabbak, mint a saját partneredhez, amikor már többet tud rólad és jobban bízol benne, mint a párodban, az már nem flört.

2. Egy másik emberre gondolsz, amikor a pároddal vagy.

Amikor este egymás mellett fekszetek az ágyban, de Te képtelen vagy másra gondolni, csak arra a bizonyos illetőre, akkor hiába nincs köztetek semmi fizikailag, érzelmi síkon mégis csak hűtlen vagy a partneredhez. Különösen egy régóta tartó kapcsolatban elég gyakori, hogy egyik vagy másik fél vonzódni kezd valaki máshoz. Ilyen esetben nem az érzések megjelenése a komoly probléma, hanem amikor ezek az érzések elhatalmasodnak rajtad, és képtelen vagy eldönteni, hogy mihez is kezdj velük.

3. Nem mesélsz erről az illetőről a párodnak.

Abban a pillanatban, amikor egy céges rendezvényen azért nem akarsz megjelenni a pároddal, mert félsz, hogy megismerkedik azzal a kollégáddal, akivel komolyabban flörtölsz, akkor átléped a határvonalat. Rejtegetni valakit a partnered elől azt jelenti, hogy valahol mélyen bűntudatod van, és takargatnod kell egy hibát, amit elkövettél.

Az igazság az, hogy legjobban mindenki saját maga képes megítélni, hogy egy flört számára mennyit jelentett. Amikor ideges vagy miatta, és nem tiszta a lelkiismereted, akkor biztos lehetsz benne, hogy olyan dolgot tettél, amelyet a párod rosszallna.

Ezt is olvasd el! - Most flörtöl velem, vagy egyszerűen csak kedves?

Megcsalásnak számít a flört? Amikor nem:

1. A partnered ismeri az illetőt, és tudja, hogy semmi nincs köztetek.

Sok ember tartja ártalmatlannak a flörtöt, és ugyanilyen sokan vannak tisztában vele, hogy a párjuk is hasonlóan vélekedik. Előfordulhat, hogy a kedvenc kávézódban rendszeresen kedélyes beszélgetésbe bonyolódsz egy visszatérő vendéggel. Beszélgess erről a pároddal, hogy milyen érzéseket ébreszt ez a dolog benne. Ha ideges lesz tőle, akkor jobb a jövőben elkerülnöd a hasonló helyzeteket.

2. Nincs közted és az illető között mélyebb kapcsolat.

Egy könnyed baráti beszélgetés vagy élcelődés még nem hűtlenség. Ez pusztán szórakoztató időtöltés. Amennyiben viszont egy ilyen beszélgetésben megjelennek mélyebb érzelmek, abban a pillanatban az már nem ártatlan csevej. Nincs azzal semmi gond, ha van egy ismerősöd, akivel jókat szoktál beszélgetni, de jobb, ha nem lépsz a flörtölés veszélyesebb területére, mert egyszer csak azon fogod kapni magad, hogy már nem a partnereddel, hanem ezzel a barátoddal osztod meg a legféltettebb titkaidat.

3. Az illető, akivel flörtölsz tisztában van a határokkal.

Nem csupán Neked és a partnerednek, de annak a bizonyos harmadik félnek is pontosan tudnia kell, hogy ez csak flört, és hol a határ. Ha nem így történik, akkor az illető úgy értelmezheti a Tőled érkező jelzéseket, hogy nyitva hagytál számára egy kiskaput, valami komolyabbhoz. Ha nem teszed egyértelművé számára, hogy foglalt vagy, akkor ne is várd el tőle, hogy betartsa azokat a szabályokat, amiket nem ismer.

Mit tehetsz, ha úgy érzed, hogy érzelmi síkon hűtlen voltál?

Első lépésként legyél őszinte saját magadhoz, és fogadd el, hogy hibáztál. De rögtön ezután kezd el keresni az okokat, amelyek emögött húzódhatnak. Képzeld el, hogy mi lett volna, ha a flört folytatódott volna? Meddig mentél volna el? Szeretnél többet ettől az embertől? Megérné veszélybe sodorni a jelenlegi kapcsolatodat? Ha már tisztán látod a dolgokat, akkor beszélned kell minderről a pároddal is. Együtt kell megkeresnetek a válaszokat arra, hogy miért történhetett ez meg, és hogyan kerülhetitek el a jövőben, ha egyáltalán akarjátok még együtt folytatni a közös életeteket.

Mit tehetsz, ha úgy érzed, hogy a párod érzelmi síkon hűtlen volt hozzád?

Ha tudomásodra jut egy ilyen eset, akkor először is soha ne söpörd a szőnyeg alá. Inkább gondolkozz el, hogy miért történhetett meg. Kezdeményezz beszélgetést a partnereddel, de ne támadd le, inkább csak óvatos kíváncsisággal közeledj, mert nem biztos, hogy ez az egész szándékos volt, és ellened irányult.

A legjobb, amit tehetsz, hogy nyíltan elbeszélgetsz vele, meghallgatod, és megpróbálod megérteni az ő nézőpontjait. Az őszinte kommunikáció segíthet tisztázni az esetleg félreértéseket, és elkerülni egy végzetes konfliktus kialakulását.