Időtálló sminktrendek
2021-04-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Épphogy megkedveltünk valamit, már ki is ment a divatból. Milyen jó, hogy ez mégsem minden esetben igaz. Akadnak időtálló sminktrendek, amelyek egy ideig még elkísérnek minket.

A TERMÉSZETES SMINK

A természetesség nagy népszerűségnek örvend. A tökéletes nude look alapszabálya, hogy sminkkel sminkeletlen hatást érjünk el. Az egyenletes, tökéletes arcbőr áll a divatirányzat középpontjában. Ez esetben a természetesség nem egyenlő azzal, hogy minden mitesszert, ráncot és egyéb lehetséges bőrhibát elfedetlenül hagyunk. Nude sminkeléskor alapozót, színezett nappali krémet és mindenekelőtt korrektort használunk. Méghozzá nem is kis mennyiségben. Ezt minden esetben a színek, textúrák és a bőrtípus határozza meg. A korrektorok a szem alatti karikákat, egyenetlenségeket, sőt még a kis ráncocskákat is eltüntetik, ami alapvető fontosságú a tökéletesen egyenletes arcbőr eléréséhez. A nude lookot szívesen körítik szolidan csillogó effektekkel. Például körömlakkal vagy egy kis fényes szemfestékkel a szem belső sarkában, a szemöldök alatt vagy az arccsonton.

 

HANGSÚLYOS SZEMÖLDÖK

E téren valami mindig balul sül el. Az eredmény borítékolható: kócos, bozontos szemöldökszálak, melyek újra és újra visszanőnek. Pedig a szép szemöldöknek sűrűnek, tökéletesen fésültnek és hangsúlyosnak kellene lennie. A cél elérése érdekében szemöldökfestéket, púdert, szemöldökzselét vagy más „hézagkitöltőt” is bevethetünk. A fájdalmas szemöldökszedés már a múlté, de csipesz nélkül mégsem lehet tökéletes a végeredmény. Csak az erős szemöldökszálak hagyják magukat megszelídíteni. Formázáskor ne felejtsd el a szemöldököt felfelé fésülni. Megszelídített természetességnek hívhatnánk ezt az irányzatot. Akinek tehát az arc kontúrjainak a kiemelése a célja, annak a szemöldök formázásra nagy hangsúlyt kell fektetnie. Egy kis festék segítségével például optikailag dúsabbá lehet varázsolni a szemöldököt. Ennek a megjelenésnek komoly előnye, hogy nyíltabbá teszi a tekintetet és ezáltal fiatalosabbá teszi az arcot.

 

SÖTÉT AJAK

Már megszokhattuk, hogy ősszel és télen szívesen viselnek a hölgyek sötétebb rúzsokat. Nagyon világos, sápadt bőrszínnel kombinálva igazán különleges látványt nyújt. Ezeket a sötét árnyalatokat néha matt, néha csillogó formában viselik. Csak egyre ügyeljünk: a végeredmény ne legyen slampos. Nem megfelelően megválasztott sötét ajakrúzzsal könnyű ijesztő hatást elérni. És a precízió is nagyon fontos.SZEMHÉJTUS

Minden sminkben jelen vannak, legyen szó feketéről, de a színpaletta bármely más színében is pompázhatnak. A szépen rajzolt vonalak viszont nagyon ritkán maradnak szófogadóan a szempillák tövében. Útjukat általában a szemhéjon kezdik meg, és egyszer a mélyítővonalban, másszor a szemhéj alatt bukkannak fel. Vagy épp felül és alul egyidejűleg. Vagy duplán. A céljuk: valami figyelemfelkeltőt alkotni. Kanyarodnak, fordulnak, hatalmas macskaszemekké formálódnak vagy körülölelik az egész szemet. A tusvonások sokszor már-már rajzokká nemesednek és válnak kis műalkotásokká. Ezért nevezik a vonalvezetés extravagáns formáját art linernek. A vonalak vastagsága és hosszúsága változó, és szükség szerint alkalmazható. Ami ehhez mindenesetre szükségeltetik, az egy nyugodt kéz. FÉNYLŐ AJAK

Végre ismét eljött a csillogás ideje a matt korszak után, ami semmi esetre sem ért még véget. Az ajkak csillogó pompájukban ragyognak a legkülönbözőbb árnyalatokban. A színtelentől a világos, gyümölcsös színeken át, mint a pink, narancs vagy világos vörös, egészen a sötétekig, mint a bogyós gyümölcsök árnyalatai a vöröses barnától a burgundiig. A szájfényt ugyanis megszabadították minden rossz tulajdonságától, úgyszólván új testbe költözött. Ezért is jöhetett ismét divatba. A modern, pehelykönnyű textúra gyengéden kenődik az ajakra anélkül, hogy összeragasztaná azt. Használójuk egyidejűleg képes ápolni ajkát, hidratálni azt és némi volument is csalni rá. És ami még talán ennél is jobb hír: tartósak, akár még maszk alatt is. Nem csak 5 percig csillognak az ajkakon, mint korábban.

Forrás: Activebeauty