Márványos kekszek
2025-03-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 darabhoz

-10 dkg szobahőmérsékletű vaj

-8 dkg porcukor

-2 tojássárgája

-25 dkg liszt

-1 tk. vaníliaaroma

-1 ek. piros ételfesték

Elkészítés:

A vajat összedolgozzuk a porcukorral, a tojássárgájával, a liszttel, a vaníliával, és puha, de nem ragadós tésztát gyúrunk, melyet két egyenlő részre osztunk. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet.

Az egyik adagba belegyúrjuk/dolgozzuk az ételfestéket és kinyújtjuk. Nem kell szabályosnak lennie, ahogy esik, úgy puffan. A következő adag tésztát is kinyújtjuk, ebbe nem dolgozunk bele semmit! A két tésztalapot egymásra helyezzük, majd feltekerjük őket, mint a bejglit. Nem baj, ha reped, ha szakad, lényegtelen.

Ezután kis diónyi darabkákat tépünk belőle (kb. 20 darabot), amiket márványos golyókká formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsikre helyezünk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halmok tetejét villával lenyomkodjuk, a sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Nem szabad őket kiszárítani, az alja ne kapjon színt, különben oda az omlóssága!

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva