Márványos kekszek
Hozzávalók kb. 20 darabhoz
-10 dkg szobahőmérsékletű vaj
-8 dkg porcukor
-2 tojássárgája
-25 dkg liszt
-1 tk. vaníliaaroma
-1 ek. piros ételfesték
Elkészítés:
A vajat összedolgozzuk a porcukorral, a tojássárgájával, a liszttel, a vaníliával, és puha, de nem ragadós tésztát gyúrunk, melyet két egyenlő részre osztunk. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet.
Az egyik adagba belegyúrjuk/dolgozzuk az ételfestéket és kinyújtjuk. Nem kell szabályosnak lennie, ahogy esik, úgy puffan. A következő adag tésztát is kinyújtjuk, ebbe nem dolgozunk bele semmit! A két tésztalapot egymásra helyezzük, majd feltekerjük őket, mint a bejglit. Nem baj, ha reped, ha szakad, lényegtelen.
Ezután kis diónyi darabkákat tépünk belőle (kb. 20 darabot), amiket márványos golyókká formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsikre helyezünk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halmok tetejét villával lenyomkodjuk, a sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Nem szabad őket kiszárítani, az alja ne kapjon színt, különben oda az omlóssága!
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva