Magyaros rizses hús
2024-08-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-1 fej vöröshagyma

-4 gerezd fokhagyma

-1 paradicsom

-1 paprika

-50 dkg csirkemellfilé

-1 ek. olaj

-1 púpozott ek. pirospaprika

-2 tk. őrölt kömény

-1 szál répa

-1 szál petrezselyemgyökér

-5 dkg zöldborsó

-40 dkg rizs

-1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, kis kokcákra daraboljuk. A húst falatnyi kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, a fokhagymát. Rádobjuk a paradicsomot, a paprikát, lepirítjuk. Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük fél dl vízzel, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a húst, a köményt, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk rá, és puhára pároljuk.

Közben a répát, a fehérrépát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A borsóval együtt a húsra szórjuk, majd a rizst is belekeverjük. Felöntjük 8 dl vízzel, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva