Magyaros rizses hús
Hozzávalók 4 személyre:
-1 fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-1 paradicsom
-1 paprika
-50 dkg csirkemellfilé
-1 ek. olaj
-1 púpozott ek. pirospaprika
-2 tk. őrölt kömény
-1 szál répa
-1 szál petrezselyemgyökér
-5 dkg zöldborsó
-40 dkg rizs
-1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, kis kokcákra daraboljuk. A húst falatnyi kockákra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, a fokhagymát. Rádobjuk a paradicsomot, a paprikát, lepirítjuk. Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük fél dl vízzel, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a húst, a köményt, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk rá, és puhára pároljuk.
Közben a répát, a fehérrépát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A borsóval együtt a húsra szórjuk, majd a rizst is belekeverjük. Felöntjük 8 dl vízzel, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva