Magyar lesz a Brexit miatt Hajdu Steve brit neje
2020-02-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Időben intézkedtek, nem fog ki a Brexit Hajdu Steve feleségén. A színész brit neje magyar állampolgárságért folyamodott, sőt, a manchesteri születésű Alexandra Prest már a honosítási vizsgájára készül.

– Néhány hét, aztán kettős állampolgár lesz a feleségem, és az lesz az első dolga, hogy kiváltsa a magyar útlevelét. Így biztosan elkerüljük azt, amitől a legjobban tartottunk, hogy a brit repterek útlevél-ellenőrzésénél külön sorba kelljen állnunk – újságolta a Ruttkai Éva-emlékdíjas színművész, aki 17 éve vette el az angol gyerekpedagógust.


– Véletlen egybeesés, hogy Alexandra Manchesterben volt a Brexit pillanatában, mert az anyukája az új időszámítás első napján, azaz február elsején ünnepelte a születésnapját. Örömüket beárnyékolta a kilépés, mert ellenezték, de tudomásul vették. Azt sem támogatták, amikor felvetődött, meg kellene ismételni a 2016-os népszavazást. Az a demokrácia megcsúfolása lett volna. Az ír–északír határ dilemmáját viszont problémásnak tartják. Én is azt gondolom, ha ez a fura tengeri határ Nagy-Britannia és Írország között nem válik be, és a két Írország között mégis lesz határátkelő, az polgárháborús helyzetig fajulhat – magyarázta Steve, és büszkén mesélte, neje félig magyarnak tartja magát.

– A kilépés napjának reggelén megkérdeztem tőle, minek érzi magát, és gondolkodás nélkül azt válaszolta: „fél brit meg fél magyar, azaz világpolgár”. Ez nagyon tetszett, és tudom, így is gondolja. Az állampolgársági vizsgához csak a Himnusz szövegét kell ismernie, de ő énekelni is szereti, és ebben az apósom keze is benne van, aki valósággal rajong a magyar himnuszért. Ha talál róla egy új felvételt az interneten, mindig átküldi nekem – mosolygott a Drága örökösök című tévésorozat sztárja, akinek kétsége sincs afelől, neje átmegy a vizsgán.


– Férjként különös élmény volt megélni azt, amin lelkileg keresztülment a feleségem. A szavazás napján úgy bújtunk ágyba, szoros eredmény várható, és másnap a sírdogálására ébredtem. A sógorom, aki már huszonnégy éve Magyarországon él, és céget vezet, már másnap elkezdte intézni a magyar állampolgárság felvételét, de a nejem még reménykedett, hogy születik egy jó megállapodás. Majd amikor ez egyre valószínűtlenebbnek tűnt, és kitűzték a Brexit első dátumát, úgy döntött, ő is kérvényezi – foglalta össze Hajdu Steve, és megerősítette, a kettős állampolgárság a neje itthoni munkavállalását is könnyebbé teszi. Alexandra egy angol nyelvű magánóvodában dolgozik immár a második fővárosában.

Forrás: Blikk