Különleges dolog derült ki Katalin hercegné szüléséről
2018-03-26  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyereke várhatóan áprilisban fog megszületni. Vannak azonban olyan szigorú szabályok, melyeket a párnak be kell tartania.A királyi babák általában nem kórházban jönnek a világra. II. Erzsébet is egy privát londoni rezidencián született, majd ő maga a Buckingham-palotában adott életet a fiainak, lánya a Clarence Házban született.

Diana hercegné volt az első, aki felhagyott ezzel a szokással, és a St. Mary’s kórházban szülte meg két fiát. Katalin is ugyanígy döntött az első két gyerekénél, a pletykák szerint most mégis elgondolkodott azon, hogy a harmadik már otthon jöjjön a világra. Ennek elsősorban az az oka, hogy nem akarnak beavatkozni a kórház mindennapi működésébe. Ilyenkor újságírók és rajongók lepik el az épületet és környékét, ami miatt senki sem tudja normálisan elvégezni a munkáját. Sarolta és György esetében is ez történt.Ha a baba otthon születne meg, akkor sem fenyegetné túl sok veszély a hercegnét. Ilyenkor két szülész, három bába, három aneszteziológus, négy egyéb személyzeti tag, két, babákra szakosodott személy, négy gyerekorvos, egy labortechnikus és három kórházvezető jelenlétében zajlik a szülés. György és Sarolta esetében is így volt, így ők akár házhoz is ki tudnak menni, ha úgy adódik. A bábák a kiírt időpont előtt három hónappal már készenlétben állnak, hátha hirtelen menni kell. Ilyenkor már nem utazhatnak sehova, és ha véletlen házon kívül vannak, egy korty alkoholt sem ihatnak.A királyi baba születését mindig a királynővel kell közölni elsőként. II. Erzsébet után jöhet csak a miniszterelnök, aztán egyéb magas rangú egyének. Őket a páros személyi titkára értesíti. A néppel kikiáltó tudatja a hírt. Ez a szokás a középkorban alakult ki azért, sokan nem tudtak olvasni, és hozzájuk csak így tudott eljutni az információ. Manapság a királyi család hivatalos kikiáltója elterjeszti az információt, és kifüggeszti a baba születési időpontját a Buckingham-palota falára. A királyi ház a Twitteren és a Facebook-on is közli.

Míg a legtöbb gyereket macival vagy csörgővel várják, a királyi baba érkezése sokkal nagyobb felhajtás. Az újszülött tiszteletére díszsortüzet adnak, amelyben 62 lövés dördül el a London Towernél, és 41 a Buckingham-palotához közeli Green Parkban.

Forrás: Blikk