Körtés-diós brownie
Hozzávalók kb. 24 szelethez
A tésztához:
-25 dkg étcsokoládé
-25 dkg vaj
-25 dkg (nád)cukor
-4 tojás
-18 dkg liszt
-4 dkg holland kakaópor
-5 dkg darált dió
-2 körte
Az öntethez:
-15 dkg kristálycukor
-1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A sütőt 170 C-fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 28x18 cm-es tepsit. Az étcsokit összevagdaljuk. A körtét megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk.
A vajat felolvasztjuk, simára keverjük a cukorral, a tojással, majd hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet és a diót is. Keverés közben lassan beleszórjuk az apróra kockázott étcsokit. A masszát a tepsibe simítjuk, egyenletesen rászórjuk a körtekockákat és kb. 25 percig sütjük.
Közben a karamellöntethez a cukrot karamellizáljuk. Amikor szép barna a cukor, lassan hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejszínt, folyamatos kevergetés mellett. Kissé hűlni hagyjuk. A kész süteményre locsoljuk tálaláskor.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva