Körtés-diós brownie
2025-03-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 24 szelethez

A tésztához:

-25 dkg étcsokoládé

-25 dkg vaj

-25 dkg (nád)cukor

-4 tojás

-18 dkg liszt

-4 dkg holland kakaópor

-5 dkg darált dió

-2 körte

Az öntethez:

-15 dkg kristálycukor

-1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A sütőt 170 C-fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 28x18 cm-es tepsit. Az étcsokit összevagdaljuk. A körtét megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk.

A vajat felolvasztjuk, simára keverjük a cukorral, a tojással, majd hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet és a diót is. Keverés közben lassan beleszórjuk az apróra kockázott étcsokit. A masszát a tepsibe simítjuk, egyenletesen rászórjuk a körtekockákat és kb. 25 percig sütjük.

Közben a karamellöntethez a cukrot karamellizáljuk. Amikor szép barna a cukor, lassan hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejszínt, folyamatos kevergetés mellett. Kissé hűlni hagyjuk. A kész süteményre locsoljuk tálaláskor.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva